Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 18.6.2017. u 0:02
Prikaza: 6291
|

Samo Srpkinja Skupštinu spašava

HDZ do predsjednika može tek kupovinom vijećnika

root : HDZ do predsjednika može tek kupovinom vijećnikaSjedište županijske uprave u Slavonskom Brodu(Foto: SBplus/arhiva)

Bude li izabranim vijećnicima u Županijskoj skupštini stalo više do njihova obraza, nego do moguće materijalne koristi, a parlamentarne frakcije ne uspiju dogovoriti legitimnu koaliciju, na jesen slijede izbori za vijećnike Skupštine brodsko-posavske županije.

MADA Brodsko-posavska županija ima 136.481 birača, u izborima za vijećnike Županijske skupštine, 21. svibnja 2017., glasovalo je njih 60.959 odnosno 44,66 posto. Nakon što su sve pregledali, odgovorni za provođenje izbora utvrdili su kako je bilo 2.490, odnosno 4,08 posto nevažećih listića.

Ne dođe li do izdaje vijećnika s neke od 'ostalih' lista, ili do koalicije HDZ-a s nekom od parlamentarnih frakcija, predsjednik Skupštine neće biti izabran. Mada u nadnaslovu stoji 'Samo Srpkinja Skupštinu spašava' niti ona ne može pomoći jer je tek '21. ruka'. Što je dobro. Dobro je da manjinci ne presuđuju u fundamentalnim parlamentarnim nesuglasicama političkih Hrvata. A izbor predsjednika Skupštine jeste jedno od temeljnih parlamentarnih pitanja.

Sukladno odgovarajućim zakonima (i) nova Skupština brodsko-posavske županije imat će 41 vijećnika, izabrana proporcionalno dobivenim glasovima na izborima, i jednu vijećnicu iz redova srpskog naroda. Dakle, ukupno 42 vijećnika s pravom glasa.

Koalicija stranaka predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom osvojila je 20 vijećničkih mandata - plus jedan manjinski; Koalicija stranaka predvođena Hrvatskom seljačkom strankom osvojila je devet; Duspara Mirko osam i Most nezavisnih lista četiri vijećnička mandata.

Budući da je HDZ-ov kandidat za župana, Danijel Marušić, osvojio 53,46 posto glasova te u prvom izbornom krugu postao župan, za očekivati je da će ovdašnji generalni sekretar te stranke, Dubravko Galović, učiniti sve kako bi osigurao tu jednu nedostajuću ruku za izbor predsjednika Županijske skupštine iz redova njihove koalicije. Mada je to jedna od najskupljih ruku u Hrvatskoj, nema tih društvenih sredstava i resursa koje Dubravko nije spreman angažirati kako bi osigurao kontinuitet vladanja županijom. 

Inače visoka cijena takve ruke dobila je dodanu 'vrijednost' jer bi bila izdajnička, a takva, izdajnička, bila bi jer nije samostalno izborila mandat.

HDZ-ova koalicija osvojila je 24.419 glasova (41,76%), a ostale tri frakcije 26.824 (45,86%) glasova, odnosno 2.405 (4,10 %) glasova više.Ta činjenica, da su 'ostali' osvojili 2.405 glasova više od HDZ-ove koalicije, apsolutno legitimira zahtjev da predsjednik Županijske skupštine bude izabran iz njihovih redova.

Ako 'ostali' zatraže ono što im pripada prema dosegnutim demokratskim standardima, u Skupštini brodsko-posavske županije nastat će pat pozicija 21 : 21 vijećnička mandata. Posljedično, Skupština ne bi bila konstituirana jer za izbor predsjednika potrebne su 22 ruke.

Ako Skupština ne bude konstituirana u ponedjeljak 26. lipnja - za kad je sazvana - najkasnije za 30 dana, Vladin čovjek sazvat će novu sjednicu. Ako pak niti u drugom pokušaju Skupština ne bi bila konstituirana, sukladno zakonu, hrvatska Vlada bi 'blagodarovala' još 30 dana. U slučaju da niti nakon tri mjeseca - do 1. rujna - Dubravko Galović ne bi uspio ono što je uspjelo njegovu šefu, Andreju Plenkoviću - kupiti 'Sauchu' - uslijedit će novi izbori.

Kako narod ne voli česte izbore, niti nepotrebno trošenje njihova novca, vjerojatno će stradati onaj tko ih izazove. A tko bi bio taj koji bi izazvao nove izbore, ako bi do njih došlo? Pa HDZ jer, koristeći glas 'svoje' Srpkinje, spriječio bi izbornim rezultatima stečeno legitimno pravo većine da izabere predsjednika Skupštine.

Dakako, dug je period od tri mjeseca do moguće novih izbora. Toliko dug da se u njemu mogu učiniti čuda. Izrael je u 'šestodnevnom ratu' pobijedio cijeli arapski svijet, a Hrvatska u trodnevnoj 'Oluji' oslobodila trećinu okupiranog  teritorija. Zašto ne bi Dubravko uspio kupiti tek jednu ruku.

A tko bi svoju stranku i birače mogao izdati i Galoviću se prodati vidljivo je iz popisa imena u službenom dokumentu Županijskog izbornog povjerenstva 'Konačni rezultati izbora za članove Županijske skupštine Brodsko-posavske županije'. Netko od njih, ili njihovih zamjena, ima priliku ući u povijest hrvatskog političkog beščašća: Davor Vlaović, Stribor Valenta, Milan Mateša, Klara Šćuka, Marina Opačak Bilić, Ana Rečić, Goran Knežević, Ružica Vidaković, Ivan Perić / Mirko Duspara, Davor Gruber, Tea Tomas, Hrvoje Andrić, Mario Pejić, Mirela Rajković, Anto Žagrić, Josip Marunica / Ružica Vukovac, Antoneta Gudelj, Ante Orlović, Matija Jošić.

Za razliku od moguće nekorektnog glasanja jednog ili više 'ostalih' vijećnika tijekom konstituirajuće sjednice, sasvim bi legitimno bilo kad bi jedna ili više frakcija (HSS, Duspara i/ili Most) glasali za prijedloge koalicije koju vodi HDZ. Bilo bi to sukladno demokratskoj praksi. Pogotovo na lokalnoj razini česta je praksa sklapanja koalicijskih sporazuma bez ikakvih 'ideoloških' ograda.

U slučaju da netko od 'ostalih' vijećnika odluči glumiti, navodno, najvećeg srpskog izdajnika Vuka Brankovića te svojim ne dolaskom na konstituirajuću sjednicu Županijske skupštine misli osigurati većinu HDZ-u, time ništa dobro učiniti neće. Naime, 22. člankom Poslovnika Županijske skupštine, određeno je da se predsjednika bira većinom glasova svih članova. Bez izdajnika u vijećnici, ni HDZ ni 'ostali' ne mogu izabrati predsjednika Županijske skupštine - zbog toga jer nemaju 22 ruke.

Dakle, ne dođe li do izdaje vijećnika s neke od lista, ili do koalicije HDZ-a s nekom od parlamentarnih frakcija, predsjednik Skupštine neće biti izabran.

Mada u nadnaslovu stoji 'Samo Srpkinja Skupštinu spašava' niti ona ne može pomoći jer je tek '21. ruka'. Što je dobro. Dobro je da manjinci ne presuđuju u fundamentalnim parlamentarnim nesuglasicama političkih Hrvata. A izbor predsjednika Skupštine jeste jedno od temeljnih parlamentarnih pitanja.

U ovom slučaju, Srpkinja će u Skupštini spasiti tek obraz HDZ-a jer, zbog nje, vjerojatno, neće izgubiti status koji su dosad imali.

Bude li izabranim vijećnicima u Županijskoj skupštini stalo više do njihova obraza, nego do moguće materijalne koristi, a parlamentarne frakcije ne uspiju dogovoriti legitimnu koaliciju, na jesen slijede izbori za vijećnike Skupštine brodsko-posavske županije.

Broj komentara: 24

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Blade

Blade

Komentirano: 20.6.2017. | 10:43

1

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ne-dirajte-usnule-heroje-oni-blazeno-snivaju-snom-pravednika-mocna-fotografija-izmorenih-vatrogasaca-koji-su-poslije-intervencije-zaspali-na-cesti/6274321/
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 20.6.2017. | 10:32

2

marketinghr@ eto, dogodilo se - konačno nemam niti jedne riječi koju bih dodao tvojem komentaru, a sve ono što si u njemu napisao, mogu potpisati. Nažalost, u pravu si.
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 20.6.2017. | 8:29

3

Kada se dođe do situacije, kada jedan član jedne stranke treba odabrati jednu od strana, kao u ovakvim slučajevima, bilo bi lijepo da članovi vrha stranke (središnjica ili kako se to već zove) o tome raspravljaju na jednoj javnoj sjednici (uz prisutstvo novinara) gdje bi se donijela odluka o angažmanu njihovog člana na lijevoj ili desnoj strani, poziciji ili opoziciji. Samovoljno otići, a priklonit se nekoj drugoj opciji, ne pitati svoje stranačke kolege, svoje birače, za mene je nedopustivo. Nemoralno! To je izdaja birača, svojih stranačkih kolega, prijatelja, susjeda, članova svoje porodice, nakon čega postajete politički mrtvac. Znamo dobro jednu stranku u kojoj se jedan njihov član borio za mjesto gradonačelnika, a drugi su iz iste stranke, ispod žita, daleko od javnosti, medija, netransparentno drukali za drugu, sasvim oprečnu opciju. Kako je završilo? Raspadom stranke! Mnogi će ostati obilježeni, kao negativci, kroz cijeli svoj život.
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 19.6.2017. | 23:24

4

XSIZE@ Ne petljaj me u priče o političkom ili bilo kakvom drugom pogodovanju, trgovanju, ucjenama.... jer na takvo što nisam pristajao ni kada su bili u pitanju daleko moćniji ljudi, daleko moćniji od svakoga pojedinca u Slavonskom Brodu. Također mi u komentare ne petljaj familiju ako nisi spreman javno se predstaviti i stati iza svojih riječi. Je li bilo istine ili pljuvanja u mojim komentarima na portalima, na sbtv-u, u susretima s ljudima... jasnije je kad se pročitaju članci koje je, ali tek nakon izbora (odnosno sredinom prošloga tjedna) napisao i objavio Dusparin promotor Jerko Zovak (članci o kanalizacijskim slivnicima koji se godinama ne održavaju) a to je samo dio problematike i samo dio odgovornosti Dusparine gradske uprave a koju sam spominjao u raspravama.
XSIZE

XSIZE

Komentirano: 19.6.2017. | 22:18

5

Stipiću, jesu obećali posao kčeri? Do sad je samo mrvice dobivala, sad kaže da zaslužuje puno više. Oboje pljujete po svima, a zločinačku organizaciju podupirere. Ne pada jabuka daleko od stabla, nažalost.
Leonardo

Leonardo

Komentirano: 18.6.2017. | 15:30

6

Pero Ćosiću ili ces se tajnika stranke rijesiti ili će se plenki tebe. Pitanje je sad???
domobran

domobran

Komentirano: 18.6.2017. | 13:27

7

Vjerodostojno ?
Borislav Stipić

Borislav Stipić

Komentirano: 18.6.2017. | 12:27

8

domobran@ mogao si to reći i obrnuto: "Velik je postotak zadovoljstva" - Dusparinom kupovinom tebe radnim mjestom u "Komunalcu". Biti u jednoj stranci, a u predizborno vrijeme odrađivati za političkog konkurenta, delegitimira te kao nepristranog komentatora, a legitimira kao nekoga iz čopora stoke sitnog zuba koga gazda namiri šakom zobi.
zrinkoradic

zrinkoradic

Komentirano: 18.6.2017. | 12:22

9

Za razliku od Županijske skupštine u gradu nije problem SDP-ovci nisu skupi tek nekoliko direktorskih mjesta predsjednik Gradskog vijeća ,možda još nešto gotovine i to je to .ništa više a i jesu ništa.
AculeusApis

AculeusApis

Komentirano: 18.6.2017. | 11:19

10

Ima i u HDZ-ovoj listi šarenila , tako da je vrlo moguća i druga opcija od očekivane. A najvjerojatniji je paket: županija -grad, grad- županija. i zapravo Duspara drži čvrste konce u rukama.

Broj komentara: 24

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Devastacija ili revitalizacija kulturne baštine?

'Kulturocid na Hrvatskom domu'

Devastacija ili revitalizacija kulturne baštine?

16.3.2018. | 0:01
Zahvaljujući većoj ponudi objekata za kulturu nego kulturnih sadržaja u njima, ova lijepa zgrada poodavno nije bila punim kapacitetom u funkciji kojoj je izvorno namijenjena.
Zahvaljujući većoj ponudi objekata za kulturu nego kulturnih sadržaja u njima, ova lijepa zgrada poodavno nije bila punim kapacitetom u funkciji kojoj je izvorno namijenjena.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Antun Bogović svim sredstvima štiti svoje carstvo

Rat Upravitelja stambenih zgrada

Antun Bogović svim sredstvima štiti svoje carstvo

12.3.2018. | 11:00
Dok nejaka konkurencija pokušava uzeti mu dio kolača, većinski vlasnik i direktor tvrtke Đuro Đaković Stan d.o.o., Antun Bogović, svim sredstvima brani svoj imperij - kako sam tvrdi - na dobrobit suvlasnika zgrada o kojima skrbi te udjeličara i zaposlenika tvrtke koju vodi.
Dok nejaka konkurencija pokušava uzeti mu dio kolača, većinski vlasnik i direktor tvrtke Đuro Đaković Stan d.o.o., Antun Bogović, svim sredstvima brani svoj imperij - kako sam tvrdi - na dobrobit suvlasnika zgrada o kojima skrbi te vlasnika i zaposlenika tvrtke koju vodi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Izjave Hrvoja Špicera u potpunosti su neistinite'

Brodska gradska uprava tvrdi:

'Izjave Hrvoja Špicera u potpunosti su neistinite'

2.3.2018. | 0:01
Pored toga što su obznanili da im je "Špicer nebitan", u svome službenom odgovoru SBplus-u, Gradska uprava tvrdi kako taj dugogodišnji ravnatelj elitne brodske ustanove u kulturi - laže. A je li vjerovati njima ili Špiceru, kao i dosad, sudit će naši posjetitelji.
Pored toga što su obznanili da im je "Špicer nebitan", u svome službenom odgovoru SBplus-u, Gradska uprava tvrdi kako taj dugogodišnji ravnatelj elitne brodske ustanove u kulturi - laže. A je li vjerovati njima ili Špiceru, kao i dosad, sudit će naši posjetitelji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko Sveučilište, ustvari, u rukama je brodskog HDZ-a

Ustavni sud 'oprao ruke'

Brodsko Sveučilište, ustvari, u rukama je brodskog HDZ-a

28.2.2018. | 17:25
Vjerojatno, brodsko-posavski HDZ ne bio preživio dvije uzastopne, a za Brodsko-posavsku županiju tako pogubne, odluke na idućim lokalnim izborima, neovisno o tome što su od 1990. neprikosnoveni vladari ovim prostorima. A kako će u ovom slučaju postupiti ovdašnji neprikosnoveni
Vjerojatno, brodsko-posavski HDZ ne bio preživio dvije uzastopne, a za Brodsko-posavsku županiju tako pogubne, odluke na idućim lokalnim izborima, neovisno o tome što su od 1990. neprikosnoveni vladari ovim prostorima. A kako će u ovom slučaju postupiti ovdašnji neprikosnoveni li
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čije stavove podržati: Mirka Duspare ili Pere Ćosića?

Ići u kompromis s Vinkovčanima, ili ne?

Čije stavove podržati: Mirka Duspare ili Pere Ćosića?

23.2.2018. | 23:00
Odreći se dijela prirodnog i zakonskog prava te s Vinkovčanima praviti zajedničku tvrtku, ili inzistirati na dosljednom provođenju Zakona i tražiti da sikirevačkim vodocrpilištem upravljaju zakonom predviđeni subjekti, ovdašnja lokalna samouprave i/ili Vodovod Slavonski Brod?
Odreći se dijela prirodnog i zakonskog prava te s Vinkovčanima praviti zajedničku tvrtku, ili inzistirati na dosljednom provođenju Zakona i tražiti da sikirevačkim vodocrpilištem upravljaju zakonom predviđeni subjekti, ovdašnja lokalna samouprave i/ili Vodovod Slavonski Brod?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad u tvrtku uložio 20 milijuna pa ju prodao za 20 tisuća

Vijest desetljeća

Grad u tvrtku uložio 20 milijuna pa ju prodao za 20 tisuća

21.2.2018. | 23:00
Dakako, tragedija nije u tome što štetočine neće biti penalizirane, nego u tome što takvi i njihovi pravosudnici degeneriraju društvo i, posljedično, uzrokuju iseljavanje ovdašnje mladeži.
Dakako, tragedija nije u tome što štetočine neće biti penalizirane, nego u tome što takvi i njihovi pravosudnici degeneriraju društvo i, posljedično, uzrokuju iseljavanje ovdašnje mladeži.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ima ih 300 i godišnje nas koštaju 38 milijuna kuna

Četiri puta ih je više nego u SFRJ

Ima ih 300 i godišnje nas koštaju 38 milijuna kuna

21.2.2018. | 12:12
Posao kojeg je u socijalističkom "mraku" obavljalo sedamdesetak zaposlenih dužnosnika i službenika, u kapitalističkoj "svjetlosti" obavlja njih više od 300. Unatoč fantastičnom iskoraku iz industrijskog u postindustrijsko birokratsko doba. Unatoč bezbrojnim 'E' programima koji su
Posao kojeg je u socijalističkom "mraku" obavljalo sedamdesetak zaposlenih dužnosnika i službenika, u kapitalističkoj "svjetlosti" obavlja njih više od 300. Unatoč fantastičnom iskoraku iz industrijskog u postindustrijsko birokratsko doba. Unatoč bezbrojnim 'E' programima koji su
SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara, Magaš i Marušić u sukobu interesa

Za isti propust različite sankcije

Duspara, Magaš i Marušić u sukobu interesa

17.2.2018. | 15:00
Držeći kako mu je time učinjena nepravda - jer je predstavljen kao gramzivac, a ne kao zaposlenik koji je ostvarivao dopuštena prava iz radnog odnosa - Duspara je pokrenuo sudski spor, kojeg je na prvom stupnju izgubio.
Držeći kako mu je time učinjena nepravda - jer je predstavljen kao gramzivac, a ne kao zaposlenik koji je ostvarivao dopuštena prava iz radnog odnosa - Duspara je pokrenuo sudski spor, kojeg je na prvom stupnju izgubio.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vučić u Hrvatskoj 2018. kao Goebbels u Francuskoj 1968.

Razlika između države i kolonije

Vučić u Hrvatskoj 2018. kao Goebbels u Francuskoj 1968.

12.2.2018. | 0:01
Oprostiti svima isto je tako pogrešno kao i ne oprostiti nikome. (Abbe de la Roche)
Oprostiti svima isto je tako pogrešno kao i ne oprostiti nikome. (Abbe de la Roche)
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kratku pamet nije moguće nadomjestiti dugim jezikom

Mada političar i kočijaš to često žele

Kratku pamet nije moguće nadomjestiti dugim jezikom

4.2.2018. | 0:01
Obično najmanje potentni političari ponašaju se najprepotentnije. Valjda drže kako će 'kvantitetom' istupa poboljšati 'kvalitet' njihova sadržaja i tako prikriti opću inferiornost u odnosu na konkurenciju.
Obično najmanje potentni političari ponašaju se najprepotentnije. Valjda drže kako će 'kvantitetom' istupa poboljšati 'kvalitet' njihova sadržaja i tako prikriti opću inferiornost u odnosu na konkurenciju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonija DI - Privatizacija i preprodaja

Kako je Zovak zaradio prvi milijun

Slavonija DI - Privatizacija i preprodaja

18.1.2018. | 10:15
Oni koji sada, više ili manje stidljivo, frustrirani, upiru prstom na urednika ovog portala i potpisnika ovog članka, želeći ga žigosati kao brodsku „sramotu iz privatizacijske utrke", nisu ništa drugo doli gubitnici koji svoju svekoliku impotentnost pokušavaju, prije svega pred
Oni koji sada, više ili manje stidljivo, frustrirani, upiru prstom na urednika ovog portala i potpisnika ovog članka, želeći ga žigosati kao brodsku „sramotu iz privatizacijske utrke", nisu ništa drugo doli gubitnici koji svoju svekoliku impotentnost pokušavaju, prije svega pred
SBplus.hr, Slavonski Brod : Država i Grad u funkciji su birtaša, a ne njihovih susjeda

U pitanju je 'položajna renta' ili teror

Država i Grad u funkciji su birtaša, a ne njihovih susjeda

13.1.2018. | 0:01
Građani tvrde kako ih susjedi ugostitelji teroriziraju s glasnom muzikom i cjelonoćnim radom, a ugostitelji i njihovi glasni gosti podsjećaju ih na tzv. 'položajnu rentu'. Obično, stanarima poručuju neka sele u mirnije dijelove grada, iako bi primjerenije bilo raspraviti u kojem
Građani tvrde kako ih susjedi ugostitelji teroriziraju s glasnom muzikom i cjelonoćnim radom, a ugostitelji i njihovi glasni gosti podsjećaju ih na tzv. 'položajnu rentu'. Obično, stanarima poručuju neka sele u mirnije dijelove grada, iako bi primjerenije bilo raspraviti u kojem
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija će iz Milovićke preseliti u Sportsku dvoranu Vijuš

Ako Valić drukčije ne odluči

Policija će iz Milovićke preseliti u Sportsku dvoranu Vijuš

12.1.2018. | 0:01
Bit će interesantno slušati kako će načelnik Policijske uprave, Antun Valić, građanima i šefovima objasniti zbog čega je, za isti novac, odabrao lošiju opciju? Lošiju za građane, jer policija je tu zbog njih, a ne obrnuto.
Bit će interesantno slušati kako će načelnik Policijske uprave, Antun Valić, građanima i šefovima objasniti zbog čega je, za isti novac, odabrao lošiju opciju? Lošiju za građane, jer policija je tu zbog njih, a ne obrnuto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tajnica mora na godišnji odmor u trajanju od 240 radnih dana

Predsjednica Komore donijela Odluku

Tajnica mora na godišnji odmor u trajanju od 240 radnih dana

31.12.2017. | 0:02
Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka", u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.
Vrhunac cinizma koncentriran u citiranoj Odluci jeste "Pravna pouka", u kojoj predsjednica Komore, Jelena Ivaniš, navodi kako je "protiv te Odluke, u roku od 15 dana od dana njezina primitka, moguće podnijeti prigovor predsjednici Komore", Jeleni Ivaniš.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici Lemaić i Grubišić u funkciji zločinačkog poduhvata

Rimac kompromitirao tvrtku Lidl

Vijećnici Lemaić i Grubišić u funkciji zločinačkog poduhvata

20.12.2017. | 0:01
Dok je građevinsku i uporabnu dozvolu za trgovinu Lidl mogao i trebao zatražiti Rimac, postupak za izdavanje građevinske, a potom i uporabne dozvole za cestu, mogu pokrenuti isključivo Hrvatske ceste i nitko drugi na svijetu. Zbog toga, sve dok Hrvatske ceste ne ishode uporabnu
Dok je građevinsku i uporabnu dozvolu za trgovinu Lidl mogao i trebao zatražiti Rimac, postupak za izdavanje građevinske, a potom i uporabne dozvole za cestu, mogu pokrenuti isključivo Hrvatske ceste i nitko drugi na svijetu. Zbog toga, sve dok Hrvatske ceste ne ishode uporabnu d
SBplus.hr, Slavonski Brod : SBplus u funkciji brodskog gradonačelnika Mirka Duspare

Umjesto njegovih pobočnika

SBplus u funkciji brodskog gradonačelnika Mirka Duspare

16.12.2017. | 14:50
Dusparini pobočnici, plaćeni ste za operacionalizaciju političkih programa i zaštitu njegovih političkih bokova na način da, između ostalog, svakodnevno i na svakom mjestu, raskrinkavate "mučke provokatore" koji atakiraju, prije svega, na Vaše radno mjesto.
Dusparini pobočnici, plaćeni ste za operacionalizaciju političkih programa i zaštitu njegovih političkih bokova na način da, između ostalog, svakodnevno i na svakom mjestu, raskrinkavate "mučke provokatore" koji atakiraju, prije svega, na Vaše radno mjesto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Autokratske SDP-ovce biraju demokratski

Izbori po Eurosong-ovom principu

Autokratske SDP-ovce biraju demokratski

4.12.2017. | 14:35
Samo fukare kompromise prave oko temeljnih programskih načela. Zbog toga, oni koji svojim postupcima demonstriraju kako su im pojedinačni i partikularni interesni važniji od stranačkih i općih, kad-tad dobiju vritnjak. Neovisno o tome koliko uvjereni bili kako bi "bez tereta stra
Samo fukare kompromise prave oko temeljnih programskih načela. Zbog toga, oni koji svojim postupcima demonstriraju kako su im pojedinačni i partikularni interesni važniji od stranačkih i općih, kad-tad dobiju vritnjak. Neovisno o tome koliko uvjereni bili kako bi "bez tereta stra
SBplus.hr, Slavonski Brod : Galović je uspješan Mamićev čovjek u Slavonskom Brodu

Ljubitelji nogometa ga obožavaju

Galović je uspješan Mamićev čovjek u Slavonskom Brodu

27.11.2017. | 0:01
Glas za Milkovića glas je za Galovića, a glas za Galovića glas je za Šukera, dok je glas za Šukera, ustvari, glas za Mamića. Glas za one koji su, između ostalog, godinama uzurpirali sedam milijuna kuna prihoda od Mandžukićevih transfera i, umjesto Slavonskom Brodu, poklonili ih R
Glas za Milkovića glas je za Galovića, a glas za Galovića glas je za Šukera, dok je glas za Šukera, ustvari, glas za Mamića. Glas za one koji su, između ostalog, godinama uzurpirali sedam milijuna kuna prihoda od Mandžukićevih transfera i, umjesto Slavonskom Brodu, poklonili ih R
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko se treba bojati javnosti: tužitelj, sudac ili optuženik?

Zabranili novinarsko praćenje suđenja

Tko se treba bojati javnosti: tužitelj, sudac ili optuženik?

20.11.2017. | 22:15
U državi koja je korumpirana "od glave do pete", u državi koja je opljačkana "do gole kože", u državi koju Europa svrstava uz bok najmračnijih zemalja zbog rasprostranjenosti bezakonja... sudac Svirčević i kolege mu ne dopuštaju javnosti vidjeti kako oni, časni suci, procesuiraju
U državi koja je korumpirana "od glave do pete", u državi koja je opljačkana "do gole kože", u državi koju Europa svrstava uz bok najmračnijih zemalja zbog rasprostranjenosti bezakonja... sudac Svirčević i kolege mu ne dopuštaju javnosti vidjeti kako oni, časni suci, procesuiraju
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće politički dinosaurusi uništiti partiju, ili ona njih?

Ustvari, tko vodi Grad?

Hoće politički dinosaurusi uništiti partiju, ili ona njih?

16.11.2017. | 23:55
Folklorno pokriće tom odnosu daje partijski doajen, također gradonačelnikov savjetnik, koji još uvijek nije shvatio kako poštene i marljive članove stranke stavlja u funkciju osuđenog krivotvoritelja, zbog kojeg je bio ugrožen izborni kredibilitet stranke.
Folklorno pokriće tom odnosu daje partijski doajen, također gradonačelnikov savjetnik, koji još uvijek nije shvatio kako poštene i marljive članove stranke stavlja u funkciju osuđenog krivotvoritelja, zbog kojeg je bio ugrožen izborni kredibilitet stranke.
SBplus.hr, Slavonski Brod :