Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 30.6.2017. u 13:25
Prikaza: 7179
|

Nakon uhićenja sudaca i funkcionera ŽNS

Dubravko Galović nije govorio istinu

root : Dubravko Galović nije govorio istinuDubravko Galović(Foto: IS / SBplus / arhiva)

Predsjednik Županijskog i jedinog nam hrvatskog Izvršnog odbora nogometnog saveza, ne priznaje zakonito očinstvo nad vodstvom sudaca i odbacuje suodgovornost za njihova djela te pilatovski pokušava oprati ruke, mada nije Pilat, nego Kajfa (veliki svećenik).

SLAVONSKI BROD - Članak Policija privela 21 nogometnog suca i sportskog aktivistu, kojeg smo objavili 27. lipnja u 18:25 sati, do 30. lipnja u 11:45 sati, pogledan je 60.179 puta. Nastavni članak: Trebaju krenuti s čišćenjem od vrha piramide  pogledan je 12.630 puta; članak SBplus zna je li priveden i Dubravko Galović pogledan je 19.355 puta; članak Priveden i selektor vojne reprezentacije, Anto Dujak viđen je 21.942 puta; Uhićeni suci i nogometni funkcionari zaista jesu 'kokošari' pogledan je  27.467 puta. Ukupno, pet članaka na ovu temu pogledano je 141.573 puta, što je apsolutni rekord portala i pokazuje kolika je zainteresiranost ljudi za stanje u 'močvari'. 

Nakon (i) naših članaka, predsjednik svih predsjednika Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije i član jedinog nam Predsjedništva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS - na koji god mislili isto vam je), Dubravko Galović, (i) za 035portal, dao je službenu izjavu: 

"Za sve informacije, vezano za ova događanja, doznao sam iz medija, a koje su vezane za aktivnosti PN USKOK-a na području Brodsko-posavske županije i privođenje 20-ak sportskih djelatnika i nogometnih sudaca, navodno zbog narušavanja regularnosti organiziranja nogometnih utakmica, odnosno davanja i primanja mita i utjecanja na konačne ishode rezultata... Ono što bih naglasio je da sudačke stručne komisije su samostalne u tom našem sustavu, one određuju svoje povjerenike, koji jednako tako određuju svoje sudce koji sudjeluju u organizaciji nogometnih utakmica, i još jednom naglašavam, apsolutno su jedan samostalan čimbenik u ovom sustavu".

Iznenađeni Galovićevim pilatskim odnosom prema samome sebi, provjerili smo koliko su On osobno, Predsjedništvo Županijskog nogometnog saveza i jedna od 'sekcija' tog Saveza (Zbor nogometnih sudaca i instruktora) međusobno formalno 'uvezani'.

Statut Županijskog nogometnog saveza

Temeljni akt udruge 'Županijski nogometni savez Brodsko posavske županije', u svome 38. članku, određuje što je zadaća njegova Izvršnog odbora, na čijem čelu je, uzgred budi rečeno, Dubravko Galović.

1) Izvršni odbor, između dvije sjednice Skupštine, upravlja poslovima Saveza te obavlja slijedeće poslove: (...)

- donosi ... Pravilnik o radu Zbora nogometnih sudaca... (...)

- imenuje i razriješava predsjednike i članove pravnih tijela Saveza, sva tjela i predsjednike sudačke organizacije

- imenuje i razriješava predsjednike i članove svojih stalnih i privremenih komisija, (...)

- verificira listu delegata i sudaca za natjecanja na razini Saveza te djelatnike u rukovodstvima natjecanja,

- donosi Pravilnik o radu Zbora nogometnih sudaca...

Pravilnik o radu Zbora nogometnih sudaca i instruktora

Članak 2. - Zbor je samostalna neprofitna strukovna organizacija u sastavu Županijskog nogometnog saveza Brodsko - posavske županije (u daljnjem tekstu: ŽNS), osnovana kao organizacijski oblik ŽNS-a u nadležnosti Izvršnog odbora ŽNS-a...

Članak 7. - Zbor je kao stručna i strukovna organizacija neovisan i samostalan u primjeni i tumačenju Pravila nogometne igre.

Članak 8. -  Zbor cjelokupnu aktivnost zasniva na dosljednom poštivanju i provođenju svih odluka i akata Zbora i njegovih tijela..., te Skupštine i Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza

Članovi Povjerenstva nogometnih sudaca, koje vodi Denis Rajković, a imenovalo ga je Predsjedništvo ŽNS BPŽ čiji predsjednik je Dubravko Galović, počeli su podnositi pismene ostavke. Ostavke podnose onome tko ih je imenovao i kome su odgovarali za svoj rad - predsjedniku IO ŽNS-a, Dubravku Galoviću.
Onom predsjedniku Županijskog nogometnog saveza koji ne priznaje zakonito očinstvo nad vodstvom sudaca i odbacuje suodgovornost za njihova djela. Onome koji pilatovski pokušava oprati ruke, mada nije Pilat, nego Kajfa (veliki svećenik).

Broj komentara: 18

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mgmarsamg

mgmarsamg

Komentirano: 2.7.2017. | 9:47

1

Ne budite ljubomorni, čovjek jednostavno voli cajke svako malo se u neku zaljubi i glavu za cajkom izgubi
domobran

domobran

Komentirano: 1.7.2017. | 22:58

2

Kad je i govorio istinu ?
baba_Vanga

baba_Vanga

Komentirano: 1.7.2017. | 17:23

3

Šta mislite da je u ŽNS Osijek, Požega, Zagreb, Split... drugačije ?? Sumnjam možda i gore jer ima više "keša", al naš dragi DG previše smeta, pa ajd eto mi kao nešto radimo pa ćemo 1. u BP ŽNS praviti red... e kak će nam biti "pusto" ak nam Dudu maknu :) po kom ćemo pljuvati? (Mirko, Pero, Roberto...tko je slijedeći?)
mile007

mile007

Komentirano: 1.7.2017. | 14:41

4

simoneta Komentirano: 30.6.2017. | 18:54 9Galoviću izgubio si se u lažima.Što će tek biti kada te hdz odjebe. Mislim da je blizu taj dan?Čak je i predsjednik vlade Plenković upoznat s njim i s njegovim"radom".
Mileva

Mileva

Komentirano: 1.7.2017. | 14:04

5

ruscicamala@ jedino skim se još Galović druži su Bikača i te razuzdane cajke!
Blade

Blade

Komentirano: 1.7.2017. | 12:45

6

@12345 imas like
12345

12345

Komentirano: 1.7.2017. | 12:29

7

Blade@..rekli su dari rugala se sova sjenici...i grohotom se smijali... Uskok sa ovakvim akcijama ne opravdava svoje place...prica se da zatvaraju uskok ako ne skupe sve darove ili kako neki vele mito...problem je sto nije sve mito u sitnišu nego je i u hrani i piću...zato su neke drzali uhicene cak 48 sati dok ne prikupe sve dokaze...jer neki imaju sporiju probavu.. (Oprez, satira) ;)
ruscicamala

ruscicamala

Komentirano: 1.7.2017. | 12:08

8

Taj isti Galović kada mu je frka i potreba obilazi predstavnike u Skupštini ŽNS ne bi li ga održali na vlasti.Ostali dio godine je sa Bikačom na cajkama.Ne zanima ga situacija oko ovogodišnjeg turnira u Ruščici.
Blade

Blade

Komentirano: 1.7.2017. | 8:31

9

@dara koji si idgovor dobio?
dara

dara

Komentirano: 1.7.2017. | 8:25

10

Osobno sam upozorio premijera Plenković njegove suradnike Jandrokovića,Brkića,župana Marušić i gospodina Peru Čosić na štetnost i moguće posljedice koje svojom samovoljom ćini Dubravko Galović.

Broj komentara: 18

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prva ustanova u kulturi koju će osnovati Mirko Duspara?

Treba li Slavonskom Brodu kazalište?

Prva ustanova u kulturi koju će osnovati Mirko Duspara?

21.5.2018. | 0:01
Kad bi struka konstatirala kako Slavonski Brod - u lijepoj zgradi Hrvatskog doma - ima idealne tehničke uvjete za rad profesionalnog kazališta, a Gradsko vijeće utvrdilo opravdanost izdvajanja pola posto iz gradskog proračuna za Brodsko kazalište, ta nova ustanova imalo bi inicij
Kad bi struka konstatirala kako Slavonski Brod - u lijepoj zgradi Hrvatskog doma - ima idealne tehničke uvjete za rad profesionalnog kazališta, a Gradsko vijeće utvrdilo opravdanost izdvajanja pola posto iz gradskog proračuna za Brodsko kazalište, ta nova ustanova imalo bi inicij
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta donio odluku: Igre mogu početi

Izbori u SDP-u

Stribor Valenta donio odluku: Igre mogu početi

17.5.2018. | 12:55
Najbolje čuvana tajna, kako u SDP-u tako i toj stranci bliskim izvorima, jeste informacija o namjerama ponajvećeg brodskog poduzetnika, Tomislava Tome Opačka. Hoće li se kandidirati čovjek koji bi na prošlim izborima 2013. za predsjednika Županijske organizacije, u prvom krugu, p
Najbolje čuvana tajna, kako u SDP-u tako i toj stranci bliskim izvorima, jeste informacija o namjerama ponajvećeg brodskog poduzetnika, Tomislava Tome Opačka. Hoće li se kandidirati čovjek koji bi na prošlim izborima 2013. za predsjednika Županijske organizacije, u prvom krugu, p
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kakav je to um koji želi smrt novinaru portala SBplus?

Presude zrcale ambijent u kojem nastaju

Kakav je to um koji želi smrt novinaru portala SBplus?

14.5.2018. | 9:30
Neka umre onaj tko brani Dubravka Galovića, poručio je taj bijednik, čiju podsvijest permanentno tove ovdašnje utjecajne ideologije i vjere, koje i same žive od mržnje prema drugima.
Neka umre onaj tko brani Dubravka Galovića, poručio je taj bijednik, čiju podsvijest permanentno tove ovdašnje utjecajne ideologije i vjere, koje i same žive od mržnje prema drugima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dubravko Galović je pripadnik brodske i hrvatske elite

Lider Marse i HDZ-a

Dubravko Galović je pripadnik brodske i hrvatske elite

9.5.2018. | 0:01
Kad Marsa i HDZ pobjeđuju, Galović je car, a kad Marsa i HDZ gube, Galović je luzer. Tako je moguće razumjeti kritičare koji ne iznose argumente ni u prvom niti u drugom slučaju. Naime, niti je Galović car kad Marsa i HDZ pobjeđuju, niti je luzer kad oni gube, jer...
Kad Marsa i HDZ pobjeđuju, Galović je car, a kad Marsa i HDZ gube, Galović je luzer. Tako je moguće razumjeti kritičare koji ne iznose argumente ni u prvom niti u drugom slučaju. Naime, niti je Galović car kad Marsa i HDZ pobjeđuju, niti je luzer kad oni gube, jer ni Marsa niti H
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod ima tek dvije ozbiljne političke stranke

U nedjelju 20. svibnja novi izbori

Slavonski Brod ima tek dvije ozbiljne političke stranke

6.5.2018. | 22:10
Nakon što su predane kandidacijske liste za predstojeće komunalne izbore, slobodno možemo kazati kako u Slavonskom Brodu postoji tek skroman broj članova HSS-a, HSLS-a, HSP-a, Mosta, Živog zida, Bandića 365,HSP-AS-a, HDSSB-a, HSU-a SU-a... ali da te stranke ne postoje kao ozbiljn
Nakon što su predane kandidacijske liste za predstojeće komunalne izbore, slobodno možemo kazati kako u Slavonskom Brodu postoji tek skroman broj članova HSS-a, HSLS-a, HSP-a, Mosta, Živog zida, Bandića 365,HSP-AS-a, HDSSB-a, HSU-a SU-a... ali da te stranke ne postoje kao ozbiljn
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolika li je podmuklost onoga koji se usudi tako lagati?

Ciljem nije moguće pravdati sva sredstva

Kolika li je podmuklost onoga koji se usudi tako lagati?

5.5.2018. | 0:01
Komentator, svjesno i namjerno, širi laž da Vodovod 'permanentno' ne kontrolira kakvoću vode kako bi među građanima izazvao paniku te stvorio atmosferu linča protiv te gradske tvrtke i šefa im, a sve s jednim jedinim ciljem...
Komentator, svjesno i namjerno, širi laž da Vodovod 'permanentno' ne kontrolira kakvoću vode kako bi među građanima izazvao paniku te stvorio atmosferu linča protiv te gradske tvrtke i šefa im, a sve s jednim jedinim ciljem...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župnik Anđić objavio listu vjernika koji nisu platili lukno

Naputak Crkve: 'Nađi izvor financiranja'

Župnik Anđić objavio listu vjernika koji nisu platili lukno

3.5.2018. | 12:30
Pored licemjerne svinjarije - utjerivanje dara prijetnjom - interesantna je činjenica da su na tom svojevrsnom stupu srama (popisu) našli se i neki od ovdašnjih političara, na primjer, Ljubica Maksimčuk (HDZ) i Ivana Križanović (Duspara Mirko - Nezavisna lista)...
Pored licemjerne svinjarije - utjerivanje dara prijetnjom - interesantna je činjenica da su na tom svojevrsnom stupu srama (popisu) našli se i neki od ovdašnjih političara, na primjer, Ljubica Maksimčuk (HDZ) i Ivana Križanović (Duspara Mirko - Nezavisna lista)...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čermak nedopušteno pristupio ispitivanju produktovoda

Objavili pisani dokaz

Čermak nedopušteno pristupio ispitivanju produktovoda

2.5.2018. | 22:22
Sve da u brodskom Vodovodu rade sami kriminalci, to ne umanjuje krimen generala Ivana Čermaka i podčinjenih mu najamnika - zbog načina na koji su uzrokovali ekološku nesreću; zbog načina na koji su namjeravali sve zataškati; zbog načina na koji se trenutno odnose prema ovdašnjoj
Sve da u brodskom Vodovodu rade sami kriminalci, to ne umanjuje krimen generala Ivana Čermaka i podčinjenih mu najamnika - zbog načina na koji su uzrokovali ekološku nesreću; zbog načina na koji su namjeravali sve zataškati; zbog načina na koji se trenutno odnose prema ovdašnjoj
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sramite se'

Vi

'Sramite se'

26.4.2018. | 23:00
Odgovor Vinka Grgića briljantan je primjer forme političke borbe u kojoj se napada "trun u tuđem oku" kako bi se pozornost skrenula s "brvna u vlastitom". Onaj tko se lako takvim političkim alatima služi, lako bi velik političar mogao biti.
Odgovor Vinka Grgića briljantan je primjer forme političke borbe u kojoj se napada "trun u tuđem oku" kako bi se pozornost skrenula s "brvna u vlastitom". Onaj tko se lako takvim političkim alatima služi, lako bi velik političar mogao biti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

U cilju jačanja socijaldemkracije

Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

18.4.2018. | 0:01
Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Siladijim će ona biti životni pečat kojeg će nositi i nakon njezine pravomoćnosti, ma kakva bila.
Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Đurđi i Željku Siladiju ta presuda bit će životni pečat kojeg će nositi i nakon pravomoćne presude, ma kakva ona bila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

Teorije zavjere, ili indicije?

Čermakovi zagađenje tla zavrtili sa zagađenjem vode

17.4.2018. | 14:30
Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
Preusmjeravanjem pozornosti s Čermaka na Dusparu, dobili su na vremenu kako bi prikrili što su, ustvari, radili s produktovodom. Zatim, preventivno, zlu ne trebalo, spriječili su Brođane da piju vodu dok ne utvrde jesu li ju, ili nisu, zatrovali ispuštanjem naftnih derivata u zem
SBplus.hr, Slavonski Brod : Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

Fragmentiranje moći građana

Želiš odgoditi rješenje, potakni formiranje nove Udruge

16.4.2018. | 9:25
Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
Bez izbora jedinstvenog apolitičnog vodstva te kompetentnog i prepoznatljivog lidera s karizmom, iza kojih će stati Grad i Županija s konkretnim sredstvima, ekološke udruge će svojim trivijalnim akcijama - kakva je bila i odlazak u Zagreb stotinjak brodske djece s roditeljima - t
SBplus.hr, Slavonski Brod : Inspektoricu Dubravku Miškić 15 puta pitamo - zbog čega?

Prije svih odgovora, ništa gotovo nije

Inspektoricu Dubravku Miškić 15 puta pitamo - zbog čega?

10.4.2018. | 0:01
Pitanja smo postavili kako bismo ministru Tomislavu Ćoriću i drugim sudionicima u ovoj ekološkoj svinjariji - koji obujam i ozbiljnost mogućih posljedica od akcidenta pokušavaju prikriti - dali na znanje kako Brođani nisu ni blesavi ni kukavice, nego tek nemoćni u odnosu na moćnu
Pitanja smo postavili kako bismo ministru Tomislavu Ćoriću i drugim sudionicima u ovoj ekološkoj svinjariji - koji obujam i ozbiljnost mogućih posljedica od akcidenta pokušavaju prikriti - dali na znanje kako Brođani nisu ni blesavi ni kukavice, nego tek nemoćni u odnosu na moćnu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Više smrde laži o eko-incidentu, nego njegove posljedice

Ratni profiter sikće da heroj laprda

Više smrde laži o eko-incidentu, nego njegove posljedice

5.4.2018. | 0:01
To što je "ratni profiter Čermak" usudio se "ratnog heroja Dusparu" ušutkavati porukom da 'laprda' ponajbolje govori kako je u ovoj zemlji sve okrenuto naopako. I tako će ostati sve dok većina Hrvata bude mislila kako ima "svog čovjeka" te da zbog toga nije potrebno provoditi lus
To što je "ratni profiter Čermak" usudio se "ratnog heroja Dusparu" ušutkavati porukom da 'laprda' ponajbolje govori kako je u ovoj zemlji sve okrenuto naopako. I tako će ostati sve dok većina Hrvata bude mislila kako ima "svog čovjeka" te da zbog toga nije potrebno provoditi lus
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ćorić imenovao odgovorne za brodski ekološki incident

Na potezu su Šmital i Svirčević

Ćorić imenovao odgovorne za brodski ekološki incident

4.4.2018. | 0:01
Najvjerodostojniji odgovor na ova pitanja dala je dr.sc. Magdalena Ujević Bošnjak koja je, u večerašnjem emisiji HRT-a Otvoreno, kazala kako "onaj tko treba znati - zna". Na taj način Brođankama i Brođanima koji, između ostalog, "djeci peru zube vodom iz cisterne", poručila je -
Najvjerodostojniji odgovor na ova pitanja dala je dr.sc. Magdalena Ujević Bošnjak koja je, u večerašnjem emisiji HRT-a Otvoreno, kazala kako "onaj tko treba znati - zna". Na taj način Brođankama i Brođanima koji, između ostalog, "djeci peru zube vodom iz cisterne", poručila je -
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za ekološku nesreću sigurno nije kriv general Ivan Čermak

I previše je argumenata

Za ekološku nesreću sigurno nije kriv general Ivan Čermak

3.4.2018. | 0:01
Zastrašujuća je činjenica da Plenković, Ćorić i drugi državni dužnosnici niti ne kriju kako im prioritet nije ekspertno i pravno utvrđivanje činjenica o uzrocima ekološkog incidenta te promptna sanacija kontaminiranosti tla, nego zaštitu generala Ivana Čermaka i njegovih interes
Zastrašujuća je činjenica da Plenković, Ćorić i drugi državni dužnosnici niti ne kriju kako im prioritet nije ekspertno i pravno utvrđivanje činjenica o uzrocima ekološkog incidenta te promptna sanacija kontaminiranosti tla, nego zaštitu generala Ivana Čermaka i njegovih interes
SBplus.hr, Slavonski Brod : S Pašom sam bio na druženju Kingsa

Tri dana prije 2018. Uskrsa

S Pašom sam bio na druženju Kingsa

29.3.2018. | 22:50
Budući da je Paša napunio 91., a ja 65. godina, obojica hodamo sporije. On zbog bolova u zadnjim nogama, a ja zbog njega. Ipak se prijatelja ne ostavlja u nevolji.
Budući da je Paša napunio 91., a ja 65. godina, obojica hodamo sporije. On zbog bolova u zadnjim nogama, a ja zbog njega. Ipak se prijatelja ne ostavlja u nevolji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Sl. Brodu cestovni promet reguliraju 'Naredbom iz 1995.'

Od drveća ne vide šumu

U Sl. Brodu cestovni promet reguliraju 'Naredbom iz 1995.'

28.3.2018. | 22:45
Naprosto je nevjerojatan nesklad između, s jedne strane njihova nastojanja da izgrade što kvalitetniju prometnu infrastrukturu, a s druge strane, na toj i takvoj infrastrukturi, promet reguliraju temeljem "Naredbe" od prije, bezmalo, četvrt stoljeća.
Naprosto je nevjerojatan nesklad između, s jedne strane njihova nastojanja da izgrade što kvalitetniju prometnu infrastrukturu, a s druge strane, na toj i takvoj infrastrukturi, promet reguliraju temeljem "Naredbe" od prije, bezmalo, četvrt stoljeća.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo kome treba okulist: doktoru, ili vijećnici

Kad iz partera pljuneš na balkon

Saznali smo kome treba okulist: doktoru, ili vijećnici

28.3.2018. | 0:01
Mada je "Crkva u Hrvata" najmnogoljudniji, najorganiziraniji i najutjecajniji društveno-politički subjekt u državi, neke njezine ambicije ne ostvaruju se u dinamici i obujmu kako bi ona to htjela. Pritom, dakako, ne mislim na njezin materijalni status u zajednici kojeg se, vjeroj
Mada je "Crkva u Hrvata" najmnogoljudniji, najorganiziraniji i najutjecajniji društveno-politički subjekt u državi, neke njezine ambicije ne ostvaruju se u dinamici i obujmu kako bi ona to htjela. Pritom, dakako, ne mislim na njezin materijalni status u zajednici kojeg se, vjeroj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neobuzdani egoizam razara stranačku supstancu

Pragma ugušila ideologiju

Neobuzdani egoizam razara stranačku supstancu

26.3.2018. | 0:01
Oni koji se protive odstranjenju potvrđeno kancerogenog tkiva, ustvari, oportunistički odlažu raspad organizma u cjelini.
Oni koji se protive odstranjenju potvrđeno kancerogenog tkiva, ustvari, oportunistički odlažu raspad organizma u cjelini.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :