Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 13.1.2018. u 0:01
Prikaza: 2414
|

U pitanju je 'položajna renta' ili teror

Država i Grad u funkciji su birtaša, a ne njihovih susjeda

root : Država i Grad u funkciji su birtaša, a ne njihovih susjeda Brodska 'Pijana ulica'(Foto: JZ/SBplus/arhiva)

Građani tvrde kako ih susjedi ugostitelji teroriziraju s glasnom muzikom i cjelonoćnim radom, a ugostitelji i njihovi glasni gosti podsjećaju ih na tzv. 'položajnu rentu'. Obično, stanarima poručuju neka sele u mirnije dijelove grada, iako bi primjerenije bilo raspraviti u kojem dijelu grada i pod kojim uvjetima je moguće otvarati ugostiteljski objekt.

RAD ugostiteljskih objekata u Slavonskom Brodu i probleme do kojih dolazi u tom sektoru, našim posjetiteljima pokušali smo približiti donošenjem građanskih pritužbi i mišljenja institucija koje pokrivaju tu oblast. Uglavnom, svojom bukom birtije susjedima ne daju mira, a službe koje bi djelatnost trebale regulirati sukladno pozitivnim zakonskim propisima, uglavnom, funkcioniraju prema našem mentalnom sklopu. Balkanskom.

Svaka birtija može raditi od 06.00 do 03.00 sati. "lznimno,  drugačije radno vrijeme ugostiteljskih objekata može odrediti Gradonačelnik svojom odlukom". Dakle, može i duže.

Nakon što smo objavili stavove građana i ustanova, pokušat ćemo osvijetliti jedan od problema koji najviše pogađa najbolje. Koji najbolje tjera u prosjek i ispod njega. Našim čitateljima donosimo neke od informacija koje pokazuju kako je došlo do toga da - produžujući im radno vrijeme -  (i) obične birtije pretvoriše u noćne klubove.

Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti regulirao je radno vrijeme ugostiteljskih objekata na način da je odredio kako Hoteli, Kampovi i Ostali ugostiteljski objekti za smještaj, obvezno, moraju raditi od 0.00 do 24.00 sata svaki dan, a to mogu činiti i Restorani i Barovi koji se nalaze izvan naseljenih područja.

Ostali ugostiteljski objekti imaju dva radna vremena: Restorani i Barovi mogu raditi od 6.00 do 24.00 sata, a Barovi koji ispunjavaju uvjete za rad noću od 21.00 do 6.00 sati i to isključivo u zatvorenim prostorima.

Ozbiljan problem nastao je zbog zakonske odredbe koja je lokalnim samoupravama omogućila diskrecijsko pravo da neprincipijelno odstupe od načela. Naime, lokalna vlast, pored skraćenja radnog vremena od dva sata, svojim odlukama radno vrijeme može dva sata i produžiti. Mada je zakonodavac predvidio sezonske, iznimne, selektivne i kratkoročne intervencije u načelo o radnom vremenu, ekstenzivnim korištenjem tog prava, a podilazeći pojedinačnim i partikularnim interesima ugostitelja, većina lokalnih vlasti u Hrvatskoj napravili su pravi 'eldorado'. Nažalost, u tome Slavonski Brod nije izuzetak.

Istočni grijeh

Istočni grijeh s radnim vremenom ugostitelja, 5. ožujka 2007. godine, učinio je Povjerenik Vlade Republike Hrvatske, mr.sc. Gabrijel Sentić, na način da je svojom autonomnom Odlukom, svakoj gradskoj birtiji, dopustio raditi svaki radni dan od 06.00 do 24.00 sati, a vikendom, uoči blagdana i praznika od 06.00 do 01.00 sati.

Taj iskorak, u ime Kluba vijećnika SDP-a, na 4. sjednici Gradskog vijeća održanoj 2. srpnja 2009. godine, oplemenio je prof.dr.sc. Roberto Lujić  verbalnom penetracijom u predloženu Odluku o radu ugostiteljskih objekata, kazavši između ostalog: "Kako sam dobio upit od većeg broja ugostitelja o mogućem produženju radnog vremena vikendom s 01.00 sat na 02.00 sata, a ističući da objekti brze prehrane, koji ne udovoljavaju propisanim uvjetima, mogu raditi do 03.00 sata, ne vidimo razlog da se ne omogući ugostitelj ima da prihoduju sat duže. Navedeno bi se reflektiralo i na porez koji u konačnici dolazi u sam Grad".

Ono što je HSP-ov mlađi partner kasnijem političkom bordelu predložio to je, od 20 prisutnih, 17 gradskih vijećnika podržalo, a njih troje se 'uzdržalo' tek iz tehničkih razloga. Vjerojatno sa zadovoljstvom, predsjednik Gradskog vijeća, Mijo Golubičić, ovjerio je (i) taj Zaključak.

A ono što su 'vidoviti' vijećnici odlučili 2009. godine, 9. kolovoza 2015. potvrdio je Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti na način da je "Objektima jednostavnih usluga u dane vikenda ( petak/subota, subota/nedjelja ) te uoči blagdana i praznika dopustio raditi od 6,00 do 3,00 sata".

I Duspara sluša većinu

Svjestan svojih ovlasti da, unatoč zakonskim limitima, za dva sata može skratiti radno vrijeme ugostiteljskim objektima - a želeći poštovati volju većine zainteresiranih - putem svojih službi, gradonačelnik Mirko Duspara odlučio je provjeriti ima li primjedbi na Zakonom maksimalno dopušteno korištenje radnog vremena u Slavonskom Brodu u redovima "javno pravnih tijela": Policijskoj upravi, Obrtničkoj komori, Udruženju obrtnika, Vijeću za prevenciju kriminaliteta Grada Slavonskog Broda i Centru za socijalnu skrb.

Budući da su svi upitani odgovorili slično, citiramo tek Policijsku upravu brodsko-posavsku: "Izvješćujemo Vas da smo zajedno s Policijskom postajom Slavonski Brod proučili Vaš Prijedlog nove Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području grada Slavonskog Broda te da na isti nemamo primjedbi kao niti dodatnih prijedloga".

Sada već kao predsjednik Gradskog vijeća, osam godina nakon malog 'istočnog grijeha', 17. prosinca 2015., Roberto Lujić ovjerio je najnoviju Odluku o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Slavonskog Broda, temeljem koje svaka birtija može raditi od 06.00 do 03.00 sati. "lznimno ... drugačije radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz skupine 'Objekti jednostavnih usluga', za vrijeme održavanja manifestacija, sportskih događanja, glazbenih festivala i sl., može odrediti Gradonačelnik svojom odlukom". Dakle, može i duže.

Budući da je više onih koji od te odluke imaju koristi (ugostitelji i njihovi gosti) nego onih kojima ta odluka zagorčava život (stanari u njihovoj blizini) za očekivati je kako, s aktualnim radnim vremenom (i) brodskih birtija, ništa revolucionarno dogodite se neće. Stanari će tvrditi kako ih ugostitelji teroriziraju s glasnom muzikom i cjelonoćnim radom, a ugostitelji i njihovi glasni gosti će ih podsjećati na tzv. 'položajnu rentu'.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
baba_Vanga

baba_Vanga

Komentirano: 13.1.2018. | 21:53

1

pink panter @ kako je HŽ krenuo (već dugi niz godina) uskoro neće imati što voziti, a koliko vozi mogao bi to voziti i samo po danu, a što se tiće MORA se samo umrijeti, a npr trubiti na signalu u 01:30 je isto kao što je tebi jurcanje po gradu, stvar kulture. A u svakom slučaju dok sam samo ja bitan, a za drugo/druge nije bitno, biti će ovako.
baba_Vanga

baba_Vanga

Komentirano: 13.1.2018. | 18:30

2

Lastane pomozi...ja živim blizu željezničke pruge i mislim da bi trebalo zabraniti promet vlakovima između 22:00 i 06:00 jer jbga onaj strojovođa što u 01:30 svako veće trubi na signalu pod obavezno budi moga Nostradamusa koji nakon uriniranja postane seksualno napasan.
Frontier

Frontier

Komentirano: 13.1.2018. | 16:12

3

Ovi koji žive u centru, moraju biti svjesni da se sve odvija u srcu grada, posebno noću, pa ukoliko im smeta buka, neka razvijaju toleranciju na decibele i ne bi im trebalo dati glasa po ovom pitanju. Trebalo bi svakako omogućiti ugostiteljima što duže radno vrijeme, pa tko može uprihodovati svoj angažman i volju nek to i učini. Evo, Fazlija je bio nedavno u SB i pohvalio je našeg ugostitelja kao poštenog domaćina na facebooku ...koji ga je nakon jednog bloka pjesama zamolio da ode kući, kako ne bi smetao penzionerima iz centra, kojima smetaju decibeli. Dobra reklama za miran grad, koji na mjesečini u tišini tone.
Boris1010

Boris1010

Komentirano: 13.1.2018. | 15:13

4

Valar ,ti ili si glup ili drzis jedan od tako zvani nocni klubova,u brodu jedino cega ima previse je su ,nocni klubovi,uhljebi,politicara,kvazi novinara i policije,svega ono sto nista ne donosi dobro ovome gradu,pola tih kulbova treba zatvorit jel tamo se samo "sutaju" tuku i nist korisno od njih,
X_faktor

X_faktor

Komentirano: 13.1.2018. | 11:38

5

Sve se to rijesi mjerenjem buke, pa vlasnici uloze sredstva za izolaciju buke. Mir stanarima, vlasnicima i Gradu.
Valar

Valar

Komentirano: 13.1.2018. | 11:08

6

Vrlo se dobro zna tko vrši pritiske da se skrati radno vrijeme drugih kategorija ugostiteljskih objekata kako bi preostale samo njegove diskoteke u gradu. Mudrome dosta. U gradu je ionako premalo lokala za noćni izlazak za sve kategorije gostiju te su mnogi prisiljeni vikendom izlaziti u druge gradove, a o kvaliteta postojećih lokala i glazbe je upitna. Tako da se nadamo da gradska vlast neće podleći perfidnim metodama pritisaka brodskog podzemlja.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

'Nečovjek' - jer je Bosanac

'Kriminalac' - jer voli svoju domovinu

21.10.2018. | 17:00
Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
Jedina ispravna politika u Bosni i Hercegovini je ona koja zastupa cjelovitu zemlju, teritorijalno i sadržajno demokratski ustrojenu državu Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih koji u njoj žive. Sve politike suprotne toj odraz su egoizma nacionalističkih elita, vidljiv u njihovim dru
SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

Ekskluzivno i cjelovito

Donosimo kojim je medijima i koliko Duspara platio usluge

20.10.2018. | 16:30
Podržavamo Dusparu kad se sa suradnicima trudi njihove ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako niti besplatne medijske usluge nisu od koristi - ako su formalno nedovoljno profesionalne, a sadržaj
Nemamo ništa protiv kad Duspara sa suradnicima trudi se ideje, projekte i programe afirmirati putem učinkovitih, a ne podobnih medija. Naime, svaki prosječno pametan lider zna kako mu ni besplatne medijske usluge ne koriste - ako su diletantski rađene i/ili zanemarivo konzumirane
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

Iz jedne brodske trgovine

Kako vam mogu pomoći - reče i pogleda me ravno u oči

16.10.2018. | 0:01
Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
Procijenivši valjda kako se ne šalim, nego njezin posao ozbiljno doživljavam, gospođa Zvjezdana me upita: - Koliko novaca namjeravate izdati u te svrhe?
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

Što je gore - stanje ili njegov opis?

'Ovdje su politička borba i nadjebavanje sve pojeli'

13.10.2018. | 13:10
Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
Zbog toga što komotni, a ponekad i egoistični, obrazovani, pametni i pošteni ljudi s idejama ne uključuju se u poticanje unapređenja odnosa u društvu i zajednici, nedoraslima prepuštaju tako odgovoran prostor za njihovo (i) "nadjebavanje".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

U društvu Kolinde Grabar Kitarović

Rusi odbacili ucjene generala Čermaka i Hrvatske države

10.10.2018. | 22:45
Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
Nakon ove ruske zapovjedi (командe), bit će interesantno pratiti razvoj događaja u igri 'malog lije' i 'velikog medvjeda' ako, poslije današnjeg sastanka, Čermak ne odluči prodati plinski biznis jer, izgleda, neće biti ekstraprofita u količini koja bi zadovoljila tog poznatog hrv
SBplus.hr, Slavonski Brod : Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

Hrvatska predsjednica u Slav. Brodu

Govori kako bi nam trebalo biti, a ne zašto tako nije

10.10.2018. | 0:01
Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju deklariranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranje na politikantskim performansima (hrv. photo session).
Ako nemate ideju te ako godinama niste učinkoviti u realiziranju nominiranog, što je vaša uloga u zajednici i društvu, ako nije prosipanje demagoških floskula na alibi sastancima i međusobno fotografiranja na politikantskim performansima (hrv. photo session).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

Penava i dr. 13. listopada u Vukovar

Potiču procesuiranje tek srpskih zločinaca, ili svih?

2.10.2018. | 0:01
Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
Dobio sam više informacija da je to "tabu tema" o kojoj se ne smije govoriti i da iza njihova ubojstva stoje osobe iz kruga "hrvatskih kadrova", a ne četnički agresori.
SBplus.hr, Slavonski Brod :  Kad crveni crne košulje obuku

U ratu mali miševi u miru velike ustaše

Kad crveni crne košulje obuku

1.10.2018. | 0:01
I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
I, dok veliki ratnici slave mir, najčešće njihove vodonoše, pod krinkom komemoriranja žrtava, veličaju sam rat. Pritom, dakako, najčešće izbjegavaju govoriti o svojim (ne)slavnim djelima u njemu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Krmak

'Mačo muškarac', 'mačo maca' ili

Krmak

27.9.2018. | 0:01
Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
Bilo je vrlo ružno. Došla sam po sok i u tom trenutku čula kako vijećnik Boro Grubišić, nagnut preko stola, u pola glasa, kolegici Nikolini govori: 'M'rš u kancelariju, tko si ti da ja s tobom razgovaram'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

U neznanju ili ...

Potiče li vijećnica HDZ-a Mirka Dusparu na kriminal?

26.9.2018. | 12:59
Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
Vjerojatno, nikad joj ne bi palo na pamet kročiti političkim stopama koje smrde na tragove bivšeg joj stranačkog kolege (i) ovdašnjeg višedesetljetnog lidera HDZ-a, Zdravka Sočkovića. Koji smrde na tragove iz državnog odvjetništva protjeranog Stjepana Haramusteka, ili na tragove
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

Pero Ćosić i ekipa drže:

Brodsko Sveučilište neće postojati samo na papiru

26.9.2018. | 0:02
Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
Osječko Sveučilište, u funkciji babice tijekom porađanja brodskog Sveučilišta, pokušava što je moguće skuplje naplatiti svoje usluge.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

Kad institucije ne rade svoj posao

Jačanje nasilništva i širenje straha uz blagoslov policije

17.9.2018. | 0:01
Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
Nije vrag da policija od gradonačelnika Mirka Duspare očekuje postavljanje protutenkovskih zapreka s nenaoružanim prometnim redarima uz njih, kako bi mogla biti organizirana provjera (hrv: check point) tko smije, a tko ne, proći tom ulicom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

Incident bez presedana

Kad episkop srpski ušutkuje srpskog episkopa

12.9.2018. | 17:30
Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
Nakon što je episkop (u mirovini) Jeftić počeo govoriti o "700 hiljada ubijenih Srba" u Jasenovcu, Jovan Ćulibrk je spontano uzviknuo: "Prekinite vladiko, nije ih bilo toliko…". Vjerojatno šokiran imperativnom upadicom kolege po struci i brata dakako, Jeftić je prekinuo govoriti
SBplus.hr, Slavonski Brod : Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

'Do istrage vaše ili naše'

Idućeg tjedna 'silna će borba da bude'

12.9.2018. | 0:01
Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom ...
Mada je ova događanja i morbidnima moguće zvati, zasigurno, ona će ostaviti dubok trag u redovima bivših, sadašnjih i budućih SDP-ovaca. Naime, ovih će dana 'glogov kolac' sigurno biti upotrijebljen - tko će pritom biti vampir, a tko njegov ubojica, ostaje vidjeti. U svakom sluča
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

(Ne)normalna tržišna pojava

Je li i brodski gradonačelnik Mirko Duspara ucijenjen?

8.9.2018. | 18:18
Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
Kako je moguće da cijena građevinskih radova na objektima iste vrste i namjena, za dvije godine poraste za 92 posto, a za četiri godine čak 250 posto?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

Besprijekorna procedura

Davor Bernardić eliminirao 'četveročlanu bandu'

5.9.2018. | 0:01
Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
Više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići s čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama, na koje su izabrani u lipnju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

POZNATA BRODSKA MULTIKULTURALNOST

Službe, otkud vam hrabrost da ovo tolerirate

2.9.2018. | 0:01
Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
Da se kojim slučajem Slavonski Brod ne diči svojom 'multikulturalnosti', dakle, da se slučajno ne ponosi svojim egoistima, primitivcima, krkanima, iskompleksiranim snagatorima i drugim sinovima različitih tata i mama, na šetalištu uz Savu bilo bi moguće mirno šetati ili još mirni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

Otkud voda koju danas piju (i) Brođani

Brodski Vodovod miješa vodu iz Sikirevaca i s Jelasa

1.9.2018. | 11:55
Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
Iz priložene tablice je vidljivo kako Vodovod Slavonski Brod svoje distributivno područje snabdijeva vodom na način da, u 'Tvornici vode' na Jelasu, sam, dnevno, proizvodi oko 15.300 m3 pitke vode, dok od Vodovoda Vinkovci, iz vodocrpilišta Sikirevci, dnevno, kupuje oko 9.200 m3
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

Nakon načelnikova pozitivnog mišljenja

Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

31.8.2018. | 22:10
Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave da iznajmi dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li Ronko pristupio Bandićevoj stranci i Klubu zastupnika?

IMAMO SLUŽBENU INFORMACIJU

Je li Ronko pristupio Bandićevoj stranci i Klubu zastupnika?

29.8.2018. | 16:00
'Točno je da smo jučer bili na proputovanju kroz Požegu i tom prilikom popili piće sa starim dugogodišnjim prijateljem predsjednika Bandića, saborskim zastupnikom, bivšim gradonačelnikom i županom požeško-slavonskim, Zdravkom Ronkom...
'Točno je da smo jučer bili na proputovanju kroz Požegu i tom prilikom popili piće sa starim dugogodišnjim prijateljem predsjednika Bandića, saborskim zastupnikom, bivšim gradonačelnikom i županom požeško-slavonskim, Zdravkom Ronkom...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

Bez okolišanja

Piše: Marija Radošević

Naši, a tuđi

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :