Kolumne : Kritika znatiželjnog uma

SBplus

Kolumne

Kritika znatiželjnog uma
Piše: SBplus
Objavljeno: 5.11.2017. u 16:00
Prikaza: 6569
|

Ona je naša nova snaga

Praviti se glupim i uspjeti u životu

root : Praviti se glupim i uspjeti u životuŽeljka Gavranović, novinarka portala SBplus(Foto: A.P./SBplus)

Moj ego je svakom spoznajom sve više rastao i već sam vidjela kako me za nekoliko godina iz redakcije portala SBplus.hr otimaju velike televizijske kuće i dopuštaju mi da detroniziram Zorana Šprajca ili barem Ivanu Paradžiković.

ŽELJKA GAVRANOVIĆ, 28-godišnja profesorica kroatologije i filozofije iz Slavonskog Broda, od 2. studenog profesionalni je član male redakcije portala SBplus.
Nakon jednomjesečnog poziva zainteresiranima, između 24 dobre do izvrsne kandidatkinje i kandidata, tročlana komisija (Bašić, Radošević, Primorac) ocijenila je kako upravo Ona najviše odgovara natječajnim parametrima.
Sukladno obećanju koje su kandidati dobili na skupnom i individualnim razgovorima tijekom natječajnog postupka, objavljujemo esej s kojim je Željka Gavranović ušla u uži izbor za zaposlenje kao novinarka.
Svim ostalim kandidatkinjama i kandidatima zahvaljujemo na povjerenju koje su ukazali našoj Udruzi PLUS i njezinu portalu sudjelujući na natječaju te im želimo svako dobro.
Žaleći što nemamo financijski kapacitet zaposliti još nekoga od novinara na neodređeno vrijeme, sve kandidatkinje i kandidate pozivamo na suradnju sukladno uvjetima javno dostupnim na portalu SBplus.

 
Praviti se glupim i uspjeti u životu

Čovjek koji je izjavio da se ako želimo uspjeti u društvu moramo praviti ludima, a zapravo biti mudri, bio je Francuz i bavio se jednim od najstarijih zanata na svijetu; ne prostitucijom, nego naravno - politikom. Slično je i meni savjetovala moja baba kada bi me uhvatila s predugom jezičinom. Ispada, naime, da je bolje biti glup ili se barem praviti glupim ako to već po prirodi stvari nisi. Istu sam pouku još jednom izvukla iz informativnog sastanka redakcije portala SBplus.hr s gomilicom nadobudnih i ambicioznih djevojaka, jednim nezainteresiranim mladićem i Ivanom koji ne voli riječ „bezmalo", a koji su poželjeli okušati svoju sreću u novinarstvu. Znala sam ja odmah prilikom prijave na natječaj da se zbog nesposobnosti da se pravim glupom posao novinara u malenoj sredini na portalu koji se gotovo isključivo bavi kritikom te iste sredine ne čini dobrom idejom, ali i ovoga je puta pobijedilo ono pjesničko u meni - želja da moj članak bude čitaniji od kolumne Ante Tomića u Jutarnjem i da postanem stvarna Lois Lane (čak i u izboru muškarca).

Snovi o tome uključivali su sljedeće - željela sam postati novinarka i to dobra novinarka, a svakog dobrog novinara pokreće radoznalost ili znatiželja koje kod mene nikad ne manjka; sljedeća je poželjna i prisutna osobina široko poznavanje opće kulture (ili barem spretnost u arheologiji guglanja) i još širi spektar osobnih interesa (koji nadilazi titulu navedenu na diplomi koju danas, nažalost, gotovo svi imaju); zatim je nužno neprestano nezadovoljstvo postignutim i težnja višemu (slavni je Petar to dobro opisao stihovima o ljudskom srcu iz kojeg sto želja ponovno klije čim se dovreba željenog cilja); potrebni su otvoren um i srce prema svima bez obzira na predrasude običnih ljudi (jer pravi je novinar sve samo ne običan); traži se visok moralni standard koji otklanja strah i prepreke na koje nailazimo u borbi za dobro (da se u djelovanju, poput Kanta, bojim jedino zvjezdanog neba koje je nada mnom i moralna zakona koji nosim u sebi) i na kraju jedna od meni najdražih i rijetko viđenih novinarskih osobina - politička (i svaka druga moguća) neovisnost. Osoba koja bi u sebi nosila sve navedeno zavrijedila bi se zvati Novinarom... ali u životu nikad ne možeš imati sve.

Natječajem potaknuta i ponovno probuđena želja za pisanjem i bavljenjem novinarstvom otvorila je vrelo inspiracije - doći ću pred Velikog Urednika i reći mu u jednom dahu o čemu želim pisati - o vizionarima današnjice, svakom brodskom Elonu Musku na kojeg naiđem; o mladim pokretačima OPG-ova u našoj okolici koji nezamjećeno pokušavaju Brod učiniti središtem zdrave prehrambene industrije i pokreću revolucije u suvremenoj, na ovim prostorima nepostojećoj, proizvodnji hrane; o farmaceutskoj industriji koja na zapadnjački način počinje promovirati svoje proizvode i uvlači se svakodnevno u domove naših lakovjernih sugrađana; o radu etičkih povjerenstava i ulozi filozofije morala u njihovu djelovanju; o nužnosti simbioze arhitekture, energetike i ekologije kako bismo dobili pametne i učinkovite građevine i slično. Sumanuto sam pregledavala svjetske medije - Bloomberg, Reuters, Washington Post, New York Times i inspirirana njima prštala od ideja o tome kako bi i naš lokalni portal uz moju pomoć mogao postati svjetski.

Onda je došao Veliki Urednik i srušio sve moje snove. Doduše, nije odmah došao, nego je kasnio petnaestak minuta dok su se prijavljeni na natječaj nervozno vrpoljili u stolicama za čije se mjesto bore. Kašnjenje je, inače, jedna od brojnih stvari koje smatram izrazito iritantnima i za mene je ono znak manjka poštovanja prema onomu koji čeka, a i trošenje njegova dragocjena vremena. No, oprostit ćemo ovaj put jer nam je ono pomoglo da uvidimo bitnije stvari. Ipak kažu da su osobe koje kasne uglavnom umjetnici i nerijetko inteligentni ljudi. Vratimo se radije rušenju mojih snova. Veliki je Urednik nakon dolaska objavio da je tema našeg pisanog uratka sastanak na kojemu se upravo nalazimo. Kako je sljedećih sat vremena monolog (uz koju dijalošku minutu iznimke) držao Veliki Urednik i neprestano pozivao da ga u svom eseju kritiziramo, ja sam zaključila da je tema eseja zapravo - On.

Istraživačko, izvorno i autorsko novinarstvo jedini je put kojim želim ići, tako da sam se i prije nego sam se našla pred Velikim informirala tko je zapravo On. Nije imao dugu sijedu bradu (samo brkove) niti crvene rogove (šmrc!) i nisam morala kopati po šljunku kao Danka Derifaj za Provjereno da saznam nešto o Njemu jer je Brod dovoljno mala sredina. Nekoliko poziva, gledanje priloga na Youtube-u (uključujući i zabavne predizborne reklame za kampanju s još zabavnijim političkim obećanjima), čitanje hrpe članaka gore spomenutog i članaka o gore spomenutom i bum - sve sam znala. Znala sam sve o aferi s prodajom zemljišta Slavonije DI trgovačkim lancima u kojima je sudjelovala tvrtka Velikog, znala sam sve o nedavno donesenom „smeću od presude" zbog prvotravanjske šale Velikog koja je uvrijedila SDP-ovce Josipa Vukovića i Mirka Golovrškog, znala sam da je Veliki više lijevo nego desno, da njegov portal financira Gradonačelnik kojega ipak tu i tamo prekori pazeći da mu se ne nanese ozbiljnija šteta (kao dio predstave o neovisnosti portala o onomu tko ga financira), znala sam dosta i o nastanku portala, zaposlenim novinarima i kolumnistima, rubrikama u kojima pišu i slično. Moj ego je svakom spoznajom sve više rastao i već sam vidjela kako me za nekoliko godina iz redakcije portala SBplus.hr otimaju velike televizijske kuće i dopuštaju mi da detroniziram Zorana Šprajca ili barem Ivanu Paradžiković. No, Veliki je valjda pročitao moje planove.

Po prirodi sam teški racionalist koji uvijek više naginje pesimizmu do trenutka kad se ono bolje već nazire pa se ponosno prozovem optimistom baš tad kad je pozitivan ishod izgledan (ili za njega ima barem 96 posto šanse). Veliki je Urednik sat vremena govorio poetičnim balaševićevskim govorom zamišljena pogleda, pravio stanke na pravim mjestima, birao riječi, navodio sve zamke novinarstva i logičke pogreške u argumentiranju (npr. dobro poznati ad hominem), čak je skromno nekoliko puta (previše!) spomenuo da nije pametan (doduše, Dusparino je ime spomenuo i više puta) i na kraju naveo da od nas traži gotovo sve osobine Mog Savršenog Novinara. Okrenuvši se prostorijom, shvatila sam da nismo začarane samo Aleksandra Primorac (koja je sa širokim osmijehom i odobravanjem pratila svaku Njegovu riječ) i ja.

Negdje je morala postojati kvaka, a Veliki je znao u čemu je. Zavarivač, industrijalac, političar, direktor, poduzetnik, kolumnist, osnivač i glavni urednik portala s dovoljnom dozom narcisoidnosti koja izvire iz rečenice „nisam pametan" (kao da i sama sebe iznova u to pokušava uvjeriti, ali istovremeno samom sebi ne vjeruje), drskosti, smjelosti i znanja. Sve to može u jednoj osobi pomiriti jedino izvrstan diplomat, poznavatelj ljudske psihe, manipulator, onaj tko se uspješno snalazi u međuljudskim odnosima, tko je sa svima dovoljno dobar, a ni s kim najbolji, onaj tko doziranim izjavama ne pokazuje da je na bilo čijoj strani osim na svojoj. Samo se pametan čovjek namjerno obilježi korištenjem jugonostalgičarske riječi „bezmalo" u svojim člancima, samo se pametan čovjek ruga svom zanatu i druge uzdiže iznad sebe, samo pametan čovjek može pomiriti različitosti i unijeti toleranciju tamo gdje ona rijetko nađe mjesto. Neću reći da je Veliki pametan, reći ću da se samo mudro pravi glupim.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mladen0791

mladen0791

Komentirano: 6.11.2017. | 21:19

1

sretno Željka :)
homebox

homebox

Komentirano: 5.11.2017. | 20:29

2

Na jednom predstavljanju knjige izmjenih nekoliko riječi s dotičnom novinarkom. Dovoljno da shvatim kako voli svoj novi posao. Profesionalna, ljubazna, samouvjerena i nenametljiva... Željka, puno sreće.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Više ne vjerujemo u Zubić Vilu, Djeda Mraza ni poštene suce

Komentar tjedna

Više ne vjerujemo u Zubić Vilu, Djeda Mraza ni poštene suce

13.1.2019. | 21:30
Osuđeni će odraditi samo mali dio kazne, odgovorni će se izvući floskulama, oštrim će porukama osuda svega lošeg javnosti nakratko biti zamazane oči, a zatim sve po starom. Možda i nije toliki problem u zakonima, pravilnicima, odredbama, iako bi se i tu štošta dalo promijeniti.
Osuđeni će odraditi samo mali dio kazne, odgovorni će se izvući floskulama, oštrim će porukama osuda svega lošeg javnosti nakratko biti zamazane oči, a zatim sve po starom. Možda i nije toliki problem u zakonima, pravilnicima, odredbama, iako bi se i tu štošta dalo promijeniti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Da smo žmirili i maštali, slika Županije bila bi 'pinky'

Prenosimo, a ne proizvodimo događaje

Da smo žmirili i maštali, slika Županije bila bi 'pinky'

30.12.2018. | 21:00
Da su se novinari tijekom protekle godine malo više potrudili... žmirili, ali stvarno jako pa, zatim, uložili svu svoju maštu i kreativnost u zamišljanje ljepšeg okruženja - u ostatak bi Hrvatske, uistinu, bila poslana savršena slika Brodsko-posavske županije. Ovako, svojim su vi
Da su se novinari tijekom protekle godine malo više potrudili... žmirili, ali stvarno jako pa, zatim, uložili svu svoju maštu i kreativnost u zamišljanje ljepšeg okruženja - u ostatak bi Hrvatske, uistinu, bila poslana savršena slika Brodsko-posavske županije. Ovako, svojim su vi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ljubi Sirijca, sugrađanina svoga, kao samoga sebe

Komentar tjedna

Ljubi Sirijca, sugrađanina svoga, kao samoga sebe

16.12.2018. | 21:00
Za jednog je grešnika, razumljivo, teško u cijelosti živjeti duh kršćanstva onako kako ga je zamislio Isus - okretanjem drugog obraza na prvi šamar, bacanjem kruha umjesto kamena i ljubljenjem bližnjega svoga (pa bio on i musliman ili Sirijac) kao samoga sebe.
Za jednog je grešnika, razumljivo, teško u cijelosti živjeti duh kršćanstva onako kako ga je zamislio Isus - okretanjem drugog obraza na prvi šamar, bacanjem kruha umjesto kamena i ljubljenjem bližnjega svoga (pa bio on i musliman ili Sirijac) kao samoga sebe.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jedna majka SBplus-u poslala nevjerojatnu lekciju o odgoju

Kao reakciju na članak

Jedna majka SBplus-u poslala nevjerojatnu lekciju o odgoju

8.12.2018. | 21:00
Nakon što je pročitala jučerašnji SBplus-ov članak o nastavnicima koje učenici zlostavljaju na sve moguće načine, jedna nam se majka javila sa svojom mudrošću koja zvuči gotovo nevjerojatno. Njezin koncept odgoja kaže - ako ja mogu kontrolirati svoje dijete kod kuće, a vi to u šk
Nakon što je pročitala jučerašnji SBplus-ov članak o nastavnicima koje učenici zlostavljaju na sve moguće načine, jedna nam se majka javila sa svojom mudrošću koja zvuči gotovo nevjerojatno. Njezin koncept odgoja kaže - ako ja mogu kontrolirati svoje dijete kod kuće, a vi to u šk
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad političari prestanu biti egomanijaci, tada kreće razvoj

Komentar tjedna

Kad političari prestanu biti egomanijaci, tada kreće razvoj

2.12.2018. | 22:45
Pljesak koji se čuo na sjednicu Gradskog vijeća, nakon što je stigla vijest iz Vlade da je Sveučilište uvršteno u državni proračun, mogao bi biti puno češći i jači kada bi se 'male ruke' lokalnih političara češće 'složile' i radile zajedno za dobrobit zajednice kojom upravljaju.
Pljesak koji se čuo na sjednicu Gradskog vijeća, nakon što je stigla vijest iz Vlade da je Sveučilište uvršteno u državni proračun, mogao bi biti puno češći i jači kada bi se 'male ruke' lokalnih političara češće 'složile' i radile zajedno za dobrobit zajednice kojom upravljaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prije 27 godina štošta je zapečaćeno

Komentar tjedna

Prije 27 godina štošta je zapečaćeno

18.11.2018. | 21:00
Ako Marsoniji, gradskom nogometnom klubu budu osigurani bolji uvjeti pa jednog dana ponovno postane drugoligaš, barem ćemo u Slavonskom Brodu imati više 'kruha i igara' (za prvo će se Brođani već nekako sami pobrinuti) pa ćemo još manje vidjeti i znati što se radi „iza leđa“ građ
Ako Marsoniji, gradskom nogometnom klubu budu osigurani bolji uvjeti pa jednog dana ponovno postane drugoligaš, barem ćemo u Slavonskom Brodu imati više 'kruha i igara' (za prvo će se Brođani već nekako sami pobrinuti) pa ćemo još manje vidjeti i znati što se radi „iza leđa“ građ
SBplus.hr, Slavonski Brod : O produktovodu šute svi - građani, mediji, Čermak i Plinacro

Komentar tjedna

O produktovodu šute svi - građani, mediji, Čermak i Plinacro

4.11.2018. | 21:20
Nije potrebno otkrivati toplu vodu pa kazati kako u našem društvu postoji više svetih krava u koje se ne dira ni kada gaze sve pred sobom. Neke od njih su i svi oni koji su u Domovinskom ratu te stvaranju nezavisne Hrvatske bili netko i nešto. Te 'blistave devedesete' alibi su za
Nije potrebno otkrivati toplu vodu pa kazati kako u našem društvu postoji više svetih krava u koje se ne dira ni kada gaze sve pred sobom. Neke od njih su i svi oni koji su u Domovinskom ratu te stvaranju nezavisne Hrvatske bili netko i nešto. Te 'blistave devedesete' alibi su za
SBplus.hr, Slavonski Brod : Može li san o neradnim nedjeljama konačno postati stvarnost?

Komentar tjedna

Može li san o neradnim nedjeljama konačno postati stvarnost?

21.10.2018. | 19:45
Prazni hodnici trgovačkih centara, ali i jednako prazne blagajne zasigurno će rezultirati promjenama. Baš poput savjeta iz popularnih knjiga 'self-help' literature - želiš li nešto dovoljno jako, svemir će se potruditi da to i ostvariš.
Prazni hodnici trgovačkih centara, ali i jednako prazne blagajne zasigurno će rezultirati promjenama. Baš poput savjeta iz popularnih knjiga 'self-help' literature - želiš li nešto dovoljno jako, svemir će se potruditi da to i ostvariš.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nacionalni praznik nije dan odmora, nego slave

Komentar tjedna

Nacionalni praznik nije dan odmora, nego slave

7.10.2018. | 21:10
Njihov odnos prema proslavi dana bitnih za Republiku Hrvatsku, dovoljno pokazuje kako je za njih to samo posao. Ako se vijenci ne polažu sa srcem, a svijeće ne pale u sjećanje na hrvatske 'vitezove' - čemu sve to?
Njihov odnos prema proslavi dana bitnih za Republiku Hrvatsku, dovoljno pokazuje kako je za njih to samo posao. Ako se vijenci ne polažu sa srcem, a svijeće ne pale u sjećanje na hrvatske 'vitezove' - čemu sve to?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mada su Bosanci 'krivi za sve', ovaj su put spasili stvar

Pregled tjedna 3. do 9. rujna

Mada su Bosanci 'krivi za sve', ovaj su put spasili stvar

9.9.2018. | 21:00
Bit će da je istinita ona kako u drugima najviše mrzimo i najbrže uočimo ono što i na sebi najmanje volimo pa tako teško 'ruku pod ruku' idu oni jedni drugima slični. Najteže je, dakle, sa svojima, a sve te spoznaje o sebi otkriti možemo i ondje gdje smatramo da 'caruje' samo glu
Bit će da je istinita ona kako u drugima najviše mrzimo i najbrže uočimo ono što i na sebi najmanje volimo pa tako teško 'ruku pod ruku' idu oni jedni drugima slični. Najteže je, dakle, sa svojima, a sve te spoznaje o sebi otkriti možemo i ondje gdje smatramo da 'caruje' samo glu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izgubljene živote i uništene sudbine nitko ne može vratiti

Komentar tjedna

Izgubljene živote i uništene sudbine nitko ne može vratiti

26.8.2018. | 21:00
Više od četiri i pol godine su prošle otkad je stravična prometna nesreća u Slavonskom Brodu zavila u crno četiri obitelji - one kojima su pripadale žrtve i onu kojoj je pripadao počinitelj. No, vozači teško uče iz tuđih grešaka pa je smrt na ulicama i dalje hrvatska prometna sva
Više od četiri i pol godine su prošle otkad je stravična prometna nesreća u Slavonskom Brodu zavila u crno četiri obitelji - one kojima su pripadale žrtve i onu kojoj je pripadao počinitelj. No, vozači teško uče iz tuđih grešaka pa je smrt na ulicama i dalje hrvatska prometna sva
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovaj tjedan krastavci su prekiseli ili su to tek neki ljudi

Komentar tjedna

Ovaj tjedan krastavci su prekiseli ili su to tek neki ljudi

5.8.2018. | 23:45
Svakodnevno, čitatelji portala SBplus šalju upite, molbe, kritike prijedloge... a novinari te male redakcije trude se istražiti teme koje su od šireg društvenog interesa. Vrlo često, upravo ti prilozi izazivaju velik interes i podjele u javnosti. Obično, u pitanju su različita
Svakodnevno, čitatelji portala SBplus šalju upite, molbe, kritike prijedloge... a novinari te male redakcije trude se istražiti teme koje su od šireg društvenog interesa. Vrlo često, upravo ti prilozi izazivaju velik interes i podjele u javnosti. Obično, u pitanju su različita mi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ostaje li Brod u rukama mladih koji ruše ili onih što grade

Pregled tjedna 23. do 29. srpnja

Ostaje li Brod u rukama mladih koji ruše ili onih što grade

29.7.2018. | 23:00
Otkad je čitavi grad pretvoren u gradilište, gotovo svakodnevno se čini kako nam se promjene sve brže odvijaju pred očima. No, za neke je stvari u Slavonskom Brodu, vrijeme odavno stalo. Bitnije promjene mogu donijeti tek mladi, samo je, kao uvijek, pitanje kakvi će mladi 'pobije
Otkad je čitavi grad pretvoren u gradilište, gotovo svakodnevno se čini kako nam se promjene sve brže odvijaju pred očima. No, za neke je stvari u Slavonskom Brodu, vrijeme odavno stalo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'On je retard i kretenčina! Treba ga ubiti!'

Hrabri anonimusi iza tipkovnica

'On je retard i kretenčina! Treba ga ubiti!'

28.7.2018. | 21:00
Kritika, a ponekad i žestoka osuda, poželjni su mehanizmi za ispravljanje devijantnih ponašanja te njihovu prevenciju u društvu. Takve će poruke utjecati na promjenu svijesti onoga komu su usmjerene, ali i svih koji su pomislili kako je takvo ponašanje normalno i prihvatljivo.
Kritika, a ponekad i žestoka osuda, poželjni su mehanizmi za ispravljanje devijantnih ponašanja te njihovu prevenciju u društvu. Takve će poruke utjecati na promjenu svijesti onoga komu su usmjerene, ali i svih koji su pomislili kako je takvo ponašanje normalno i prihvatljivo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Marijevi vršnjaci dobili su priliku ostati u svom gradu

Pregled tjedna 9. do 15. srpnja

Marijevi vršnjaci dobili su priliku ostati u svom gradu

15.7.2018. | 20:00
Bilo je proteklog tjedna puno razloga i za suze i za smijeh, ali nogometna reprezentacija Hrvatske učinila je nemoguće i sve loše teme ostavila za neka buduća vremena. Slavonski Brod dugo nije disao tako ujedinjeno, pozitivno, ispunjeno i sretno. Vatreni su igrači, posebice Mario
Bilo je proteklog tjedna puno razloga i za suze i za smijeh, ali nogometna reprezentacija Hrvatske učinila je nemoguće i sve loše teme ostavila za neka buduća vremena. Slavonski Brod dugo nije disao tako ujedinjeno, pozitivno, ispunjeno i sretno. Vatreni su igrači, posebice Mario
SBplus.hr, Slavonski Brod : I da se od ljubavi živi, mnogi bi umrli od gladi

Pregled tjedna 25. lipnja do 1. srpnja

I da se od ljubavi živi, mnogi bi umrli od gladi

1.7.2018. | 20:30
Priča je svakakvih, a teško je odlučiti jesu li nesretnije one o odlasku ili one o ostanku u Hrvatskoj. Ipak, sa saborskih govornica, medijskih konferencija i zlatnih crkvenih oltara, svakodnevno dolaze poruke kojima se Hrvate uvjerava koliko im je zapravo dobro i koliko se od lj
Priča je svakakvih, a teško je odlučiti jesu li nesretnije one o odlasku ili one o ostanku u Hrvatskoj. Ipak, sa saborskih govornica, medijskih konferencija i zlatnih crkvenih oltara, svakodnevno dolaze poruke kojima se Hrvate uvjerava koliko im je zapravo dobro i koliko se od lj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministar je u Brod došao na kavu, a ne na svečanost

Komentar tjedna 11. do 17. lipnja

Ministar je u Brod došao na kavu, a ne na svečanost

17.6.2018. | 19:15
Oni na vlasti trebali bi služiti svim građanima, neovisno o stranačkoj pripadnosti. Ipak, uglavnom je slučaj da se oni ipak nastavljaju češće družiti sa 'svojima'. Tako je i ministar u ovotjednom posjetu Slavonskom Brodu, više vremena utrošio na kavu s prijateljima iz stranke, ne
Oni na vlasti trebali bi služiti svim građanima, neovisno o stranačkoj pripadnosti. Ipak, uglavnom je slučaj da se oni ipak nastavljaju češće družiti sa 'svojima'. Tako je i ministar u ovotjednom posjetu Slavonskom Brodu, više vremena utrošio na kavu s prijateljima iz stranke, ne
SBplus.hr, Slavonski Brod : Komentar tjedna 28. svibnja do 3. lipnja

Željka Gavranović

Komentar tjedna 28. svibnja do 3. lipnja

3.6.2018. | 20:00
Lijepe, tužne, potresne, inspirativne i vesele priče obilježile su protekli tjedan. Ono što su nekima dosadni natječaji, drugima će zauvijek promijeniti ili poboljšati život. Jednima dosadan sport, nekomu razlog više za borbu i život. Sigurno je kako životne priče malih ljudi, is
Lijepe, tužne, potresne, inspirativne i vesele priče obilježile su protekli tjedan. Ono što su nekima dosadni natječaji, drugima će zauvijek promijeniti ili poboljšati život. Jednima dosadan sport, nekomu razlog više za borbu i život. Sigurno je kako životne priče malih ljudi, is
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pregled tjedna od 14. do 20. svibnja

Željka Gavranović

Pregled tjedna od 14. do 20. svibnja

20.5.2018. | 18:30
Početkom tjedna najprije su se svađali županijski vijećnici, a zatim su se okupili gradski i s neodobravanjem slušali Dusparine uspjehe. Vjerojatno su mu željeli uzviknuti "Lažeš!" bap kao što je on to učinio na Županijskoj skupštini 'njihovima'.
Početkom tjedna najprije su se svađali županijski vijećnici, a zatim su se okupili gradski i s neodobravanjem slušali Dusparine uspjehe. Vjerojatno su mu željeli uzviknuti "Lažeš!" bap kao što je on to učinio na Županijskoj skupštini 'njihovima'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pregled tjedna od 7. do 13. svibnja

Željka Gavranović

Pregled tjedna od 7. do 13. svibnja

13.5.2018. | 19:35
Dvije naizgled nespojive stvari, cvijeće i motori, svibanjski su zaštitni znak Slavonskog Broda, a da metalne zvijeri i kacige itekako dobro prolaze u kombinaciji s brodskih krhkim balerinama i proljetnicama koje one nastupima u tvrđavi svake godine slave, pokazali su oduševljeni
Dvije naizgled nespojive stvari, cvijeće i motori, svibanjski su zaštitni znak Slavonskog Broda, a da metalne zvijeri i kacige itekako dobro prolaze u kombinaciji s brodskih krhkim balerinama i proljetnicama koje one nastupima u tvrđavi svake godine slave, pokazali su oduševljeni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

Svileni bomboni

Piše: Ana Krstičević

Ruke