Kolumne : Kritika znatiželjnog uma

Željka Gavranović

Kolumne

Kritika znatiželjnog uma
Piše: Željka Gavranović
Objavljeno: 4.11.2018. u 21:20
Prikaza: 1259
|

Komentar tjedna

O produktovodu šute svi - građani, mediji, Čermak i Plinacro

root : O produktovodu šute svi - građani, mediji, Čermak i PlinacroCisterna napunjena sadržajem iz produktovoda odlazi put Ivanić Grada(Foto: Ž.G./SBplus/arhiva)

Nije potrebno otkrivati toplu vodu pa kazati kako u našem društvu postoji više svetih krava u koje se ne dira ni kada gaze sve pred sobom. Neke od njih su i svi oni koji su u Domovinskom ratu te stvaranju nezavisne Hrvatske bili netko i nešto. Te 'blistave devedesete' alibi su za sve potencijalno loše što su učinili tijekom ili nakon Rata. Stoga, očigledno, i mediji, veliki i mali, odlučuju šutjeti za bilo što povezano s umirovljenim generalom Ivanom Čermakom, vlasnikom Croduxa i biznismenom.

NAJAKTUALNIJE događaje ovog tjedna na području i u okolici Slavonskog Broda, nažalost, nisu pratili ni veliki niti mali mediji. Nitko osim SBplus-a. Šest dana pražnjenja produktovoda proteklo je u mističnoj šutnji sa svih strana jer, poznato je, protok vremena donosi zaborav, blijeđenje emocija, interesa, važnosti,… Jednak je slučaj Slavonski Brod ove godine doživio sa uskršnjim onečišćenjem vode. Bilo pa prošlo - kaže se - život ide dalje. Sedam mjeseci kasnije… uzroka ni krivaca i dalje nema.

Jednako bitna tema za Slavonski Brod, ona o pražnjenju produktovoda, s medijske je strane također gurnuta pod tepih, a službenih informacija o količini i sastavu tekućine ispumpane iz cjevovoda koji je davno zapečaćen još uvijek nema. Teoretičari zavjere u komentarima SBplus-ovih članaka kažu - Čermakova Crodux-pumpa nije 'džabe' sagrađena baš na tom mjestu u blizini cjevovoda koji je, prema njihovu mišljenju, godinama ilegalno korišten za švercanje odnosno ilegalni transport benzina. Upravo to se danas, tvrde anonimni komentatori, kao i profit nastao takvim biznisom, nastoji prikriti. Oni realniji, vođeni više razumom nego emocijama, zagovaraju tezu kako su nafta ili benzin koje pred zapadni izlaz na autocestu ispumpavaju svih ovih dana zaostali iz nekih drugih vremena.

SBplus i njegove komentatore, čini se, jedine zanima ono što nikog drugog ne zanima - pobijanje jedne od tih teza, potvrđivanje druge ili ponuda sasvim treće, istinite, priče. Plinacro koji je Općini Sibinj na vrijeme dojavio kako će radovi, na dijelu produktovoda koji se nalazi u Slobodnici, početi 15. listopada, ima sve dozvole za zakonsko provođenje testiranja i čišćenja cijevi dugih pet kilometara (osim očito nebitnog odobrenja za prometnu regulaciju Grada Slavonskog Broda koje ih je navodno kočilo, a koje zbog najave lošeg vremena više nisu mogli čekati)

Stoga je i dalje nejasno zašto je toliko problematično krajem svakog radnog dana, putem službi za odnose s medijima, obavijestiti javnost što je isisano iz cjevovoda i u kojoj količini? Kemijskim analizama, vjerujemo, moguće je utvrditi radi li se o tekućini koja je zbog godina provedenih u cijevima promijenila svoj sastav i osobine ili se radi o svježoj tvari, novije strukture. To bi, uz niz drugih fizičkih dokaza, dovelo i do jednostavnog odgovora na pitanje je li produktovod dosad bio zapečaćen ili nije.

Pripremni radovi trajali su deset dana, tako da je SBplus svakodnevno obilazio teren u iščekivanju početka čišćenja cijevi. Usprkos ranijem uvjeravanju tog dana kako radovi još neće početi, iz Plinacra su nas putem maila, baš kako su i obećali, u 15.30 sati 26. listopada obavijestili da su „nakon obavljenih pripremnih radova, započeli s radovima čišćenja produktovoda Slobodnica-Brod, odnosno njegova pražnjenja od eventualno zaostalih ugljikovodika". Te „eventualno zaostale ugljikovodike" iz cijevi su izvlačili narednih šest dana i, prema neslužbenim procjenama, cisternama zapremnine veće od deset tisuća litara, dosad ih je u smjeru Zagreba odvezeno oko tristo tisuća litara.

Dodatne sporne stvari u cijeloj su priči tvrtke i društva umiješana u proces čišćenja produktovoda. I dok se za angažman ivanićgradske tvrtke Aeks u čijem su vlasništvu cisterne koje odvoze tekućinu i koja tu istu tekućinu 'zbrinjava', može okriviti nesposobnost ili manjak tvrtki u Slavoniji koje su sposobne obaviti poslove „sakupljanja i zbrinjavanja proizvodnog opasnog i neopasnog otpada", nejasno je što na terenu u Slobodnici već duže od tjedan dana rade našički vatrogasci. U Našicama možda nema nikakve akcije. Sam načelnik Sibinja, Josip Pavić na Plinacrovo je priopćenje javno objavio kako će lokalne vatrogasne postrojbe biti spremne u slučaju potrebe, a tu su, uostalom, i slavonskobrodski vatrogasci. No, nekomu očito ne odgovara dobra suradnja medija s lokalnom Javnom vatrogasnom postrojbom koja je i nakon ekološkog akcidenta koji se krajem ožujka dogodio na istom mjestu, javnosti ustupila snimke i sve ostale materijale. I to su, međutim, samo nagađanja jer Plinacro sam „šuti i vozi", ne dajući odgovore ni na takva trivijalna pitanja.

Nije potrebno otkrivati toplu vodu pa kazati kako u našem društvu postoji više svetih krava u koje se ne dira ni kada gaze sve pred sobom. Neke od njih su i svi oni koji su u Domovinskom ratu te stvaranju nezavisne Hrvatske bili netko i nešto. Te 'blistave devedesete' alibi su za sve potencijalno loše što su učinili tijekom ili nakon Rata. Stoga, očigledno, i mediji, veliki i mali, odlučuju šutjeti za bilo što povezano s umirovljenim generalom Ivanom Čermakom, vlasnikom Croduxa i naftnim biznismenom.

Dogovorno stanje kolektivne šutnje, zabijanja glave u pijesak i psovanja u komentarima pod pseudonimima, stvara ozračje koje ne donosi samo napor, nego i pokazuje u kojem smo smjeru otišli kao društvo. Bez bilo kakvog upiranja prstom u krivce, nagađanja mogućih scenarija koji su prethodili ovom koji se sad odvija, jasno i glasno poručujemo kako će građanima Slavonskog Broda, ali i Općine Sibinj dovoljna biti samo - istina. Par informacija, brojki, dostupnih samo onima koji znaju što i koliko izvlače iz cjevovoda.

Sutra je sedmi dan čišćenja produktovoda i tko-zna-koji dan Plinacrove šutnje. Kako se intenzitet odvoza cisterni posljednja dva dana radova smanjio, nagađamo kako je i 'čišćenje' pri kraju. I dalje ćemo nastojati doći do službenih potvrda i informacija kako bismo o svemu što objektivnije izvijestili.

Medijski resursi svakodnevno su usmjereni na višesatno praćenje trivijalnosti od kojih hrvatska javnost nema ništa, poput toga koje trepavice Kolinda lijepi na kapke pa sve do toga s kim usput i uz put razgovara na svojoj preuranjenoj predsjedničkoj kampanji… zašto barem mali dio tog prostora ne bi dobilo nešto što je građanima ove zemlje, posebice Brođanima, iznimno bitno.

Ako od tvrtke koja provodi zakonit proces čišćenja cjevovoda javnost ne može dobiti konkretne odgovore na pitanja 'koliko' i 'čega' ima, suludo je takve odgovore tražiti u nekim skrivenijim 'zatamnjenijim' procesima. Zbog takvog 'transparentnog' odnosa prema građanima, zbog automobila koji nezainteresirano šest dana jure pokraj mjesta radova, zbog prosječnog broja od 1500 pregleda po svakom dnevnom članku o pražnjenju produktovoda, zbog komentara poput „nitko nikad nije niti rekao da je produktovod prazan", zbog svake nedodirljive 'svete krave', zbog podsmijeha upućenih 'tragačima za istinom' koji su u manjini,… mladima (pa i starima) sve je lakše napustiti ovu (odavno) Lijepu Njihovu.

Sve dosadašnje članke SBplus-a kojima smo pratili kontaminirano područje i radove na čišćenju produktovoda moguće je pronaći u rubrici 'Život', podrubrici 'Okoliš' ili preko sljedećih poveznica:

Najava radova - Otkazivanje radova - Pripremni radovi 1 - Pripremni radovi 2 - Pripremni radovi 3 - Dan 1. - Dan 2. - Dan 3.

Dan 4. - Dan 5. - Dan 6.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 5.11.2018. | 10:51

1

Da je pravne države .......................................a ne korumpirane kamenom
pogled_u_nistavilo

pogled_u_nistavilo

Komentirano: 5.11.2018. | 9:26

2

Psovalo bi se i više u komentarima, samo kad bi bilo neke koristi. A da bi se i batinalo ove govnaste lopove, bilo bi i toga, samo da nisu lopine izmislile lopovske zakone gdje bi ti za, ne daj bože, uvredu završio u zatvoru, a oni se i dalje smijali. Teško da će ovo proći bez novog rata, nažalost.
darkos

darkos

Komentirano: 5.11.2018. | 7:41

3

dubokoumno....

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prije 27 godina štošta je zapečaćeno

Komentar tjedna

Prije 27 godina štošta je zapečaćeno

18.11.2018. | 21:00
Ako Marsoniji, gradskom nogometnom klubu budu osigurani bolji uvjeti pa jednog dana ponovno postane drugoligaš, barem ćemo u Slavonskom Brodu imati više 'kruha i igara' (za prvo će se Brođani već nekako sami pobrinuti) pa ćemo još manje vidjeti i znati što se radi „iza leđa“ građ
Ako Marsoniji, gradskom nogometnom klubu budu osigurani bolji uvjeti pa jednog dana ponovno postane drugoligaš, barem ćemo u Slavonskom Brodu imati više 'kruha i igara' (za prvo će se Brođani već nekako sami pobrinuti) pa ćemo još manje vidjeti i znati što se radi „iza leđa“ građ
SBplus.hr, Slavonski Brod : Može li san o neradnim nedjeljama konačno postati stvarnost?

Komentar tjedna

Može li san o neradnim nedjeljama konačno postati stvarnost?

21.10.2018. | 19:45
Prazni hodnici trgovačkih centara, ali i jednako prazne blagajne zasigurno će rezultirati promjenama. Baš poput savjeta iz popularnih knjiga 'self-help' literature - želiš li nešto dovoljno jako, svemir će se potruditi da to i ostvariš.
Prazni hodnici trgovačkih centara, ali i jednako prazne blagajne zasigurno će rezultirati promjenama. Baš poput savjeta iz popularnih knjiga 'self-help' literature - želiš li nešto dovoljno jako, svemir će se potruditi da to i ostvariš.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nacionalni praznik nije dan odmora, nego slave

Komentar tjedna

Nacionalni praznik nije dan odmora, nego slave

7.10.2018. | 21:10
Njihov odnos prema proslavi dana bitnih za Republiku Hrvatsku, dovoljno pokazuje kako je za njih to samo posao. Ako se vijenci ne polažu sa srcem, a svijeće ne pale u sjećanje na hrvatske 'vitezove' - čemu sve to?
Njihov odnos prema proslavi dana bitnih za Republiku Hrvatsku, dovoljno pokazuje kako je za njih to samo posao. Ako se vijenci ne polažu sa srcem, a svijeće ne pale u sjećanje na hrvatske 'vitezove' - čemu sve to?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mada su Bosanci 'krivi za sve', ovaj su put spasili stvar

Pregled tjedna 3. do 9. rujna

Mada su Bosanci 'krivi za sve', ovaj su put spasili stvar

9.9.2018. | 21:00
Bit će da je istinita ona kako u drugima najviše mrzimo i najbrže uočimo ono što i na sebi najmanje volimo pa tako teško 'ruku pod ruku' idu oni jedni drugima slični. Najteže je, dakle, sa svojima, a sve te spoznaje o sebi otkriti možemo i ondje gdje smatramo da 'caruje' samo glu
Bit će da je istinita ona kako u drugima najviše mrzimo i najbrže uočimo ono što i na sebi najmanje volimo pa tako teško 'ruku pod ruku' idu oni jedni drugima slični. Najteže je, dakle, sa svojima, a sve te spoznaje o sebi otkriti možemo i ondje gdje smatramo da 'caruje' samo glu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Izgubljene živote i uništene sudbine nitko ne može vratiti

Komentar tjedna

Izgubljene živote i uništene sudbine nitko ne može vratiti

26.8.2018. | 21:00
Više od četiri i pol godine su prošle otkad je stravična prometna nesreća u Slavonskom Brodu zavila u crno četiri obitelji - one kojima su pripadale žrtve i onu kojoj je pripadao počinitelj. No, vozači teško uče iz tuđih grešaka pa je smrt na ulicama i dalje hrvatska prometna sva
Više od četiri i pol godine su prošle otkad je stravična prometna nesreća u Slavonskom Brodu zavila u crno četiri obitelji - one kojima su pripadale žrtve i onu kojoj je pripadao počinitelj. No, vozači teško uče iz tuđih grešaka pa je smrt na ulicama i dalje hrvatska prometna sva
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovaj tjedan krastavci su prekiseli ili su to tek neki ljudi

Komentar tjedna

Ovaj tjedan krastavci su prekiseli ili su to tek neki ljudi

5.8.2018. | 23:45
Svakodnevno, čitatelji portala SBplus šalju upite, molbe, kritike prijedloge... a novinari te male redakcije trude se istražiti teme koje su od šireg društvenog interesa. Vrlo često, upravo ti prilozi izazivaju velik interes i podjele u javnosti. Obično, u pitanju su različita
Svakodnevno, čitatelji portala SBplus šalju upite, molbe, kritike prijedloge... a novinari te male redakcije trude se istražiti teme koje su od šireg društvenog interesa. Vrlo često, upravo ti prilozi izazivaju velik interes i podjele u javnosti. Obično, u pitanju su različita mi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ostaje li Brod u rukama mladih koji ruše ili onih što grade

Pregled tjedna 23. do 29. srpnja

Ostaje li Brod u rukama mladih koji ruše ili onih što grade

29.7.2018. | 23:00
Otkad je čitavi grad pretvoren u gradilište, gotovo svakodnevno se čini kako nam se promjene sve brže odvijaju pred očima. No, za neke je stvari u Slavonskom Brodu, vrijeme odavno stalo. Bitnije promjene mogu donijeti tek mladi, samo je, kao uvijek, pitanje kakvi će mladi 'pobije
Otkad je čitavi grad pretvoren u gradilište, gotovo svakodnevno se čini kako nam se promjene sve brže odvijaju pred očima. No, za neke je stvari u Slavonskom Brodu, vrijeme odavno stalo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'On je retard i kretenčina! Treba ga ubiti!'

Hrabri anonimusi iza tipkovnica

'On je retard i kretenčina! Treba ga ubiti!'

28.7.2018. | 21:00
Kritika, a ponekad i žestoka osuda, poželjni su mehanizmi za ispravljanje devijantnih ponašanja te njihovu prevenciju u društvu. Takve će poruke utjecati na promjenu svijesti onoga komu su usmjerene, ali i svih koji su pomislili kako je takvo ponašanje normalno i prihvatljivo.
Kritika, a ponekad i žestoka osuda, poželjni su mehanizmi za ispravljanje devijantnih ponašanja te njihovu prevenciju u društvu. Takve će poruke utjecati na promjenu svijesti onoga komu su usmjerene, ali i svih koji su pomislili kako je takvo ponašanje normalno i prihvatljivo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Marijevi vršnjaci dobili su priliku ostati u svom gradu

Pregled tjedna 9. do 15. srpnja

Marijevi vršnjaci dobili su priliku ostati u svom gradu

15.7.2018. | 20:00
Bilo je proteklog tjedna puno razloga i za suze i za smijeh, ali nogometna reprezentacija Hrvatske učinila je nemoguće i sve loše teme ostavila za neka buduća vremena. Slavonski Brod dugo nije disao tako ujedinjeno, pozitivno, ispunjeno i sretno. Vatreni su igrači, posebice Mario
Bilo je proteklog tjedna puno razloga i za suze i za smijeh, ali nogometna reprezentacija Hrvatske učinila je nemoguće i sve loše teme ostavila za neka buduća vremena. Slavonski Brod dugo nije disao tako ujedinjeno, pozitivno, ispunjeno i sretno. Vatreni su igrači, posebice Mario
SBplus.hr, Slavonski Brod : I da se od ljubavi živi, mnogi bi umrli od gladi

Pregled tjedna 25. lipnja do 1. srpnja

I da se od ljubavi živi, mnogi bi umrli od gladi

1.7.2018. | 20:30
Priča je svakakvih, a teško je odlučiti jesu li nesretnije one o odlasku ili one o ostanku u Hrvatskoj. Ipak, sa saborskih govornica, medijskih konferencija i zlatnih crkvenih oltara, svakodnevno dolaze poruke kojima se Hrvate uvjerava koliko im je zapravo dobro i koliko se od lj
Priča je svakakvih, a teško je odlučiti jesu li nesretnije one o odlasku ili one o ostanku u Hrvatskoj. Ipak, sa saborskih govornica, medijskih konferencija i zlatnih crkvenih oltara, svakodnevno dolaze poruke kojima se Hrvate uvjerava koliko im je zapravo dobro i koliko se od lj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministar je u Brod došao na kavu, a ne na svečanost

Komentar tjedna 11. do 17. lipnja

Ministar je u Brod došao na kavu, a ne na svečanost

17.6.2018. | 19:15
Oni na vlasti trebali bi služiti svim građanima, neovisno o stranačkoj pripadnosti. Ipak, uglavnom je slučaj da se oni ipak nastavljaju češće družiti sa 'svojima'. Tako je i ministar u ovotjednom posjetu Slavonskom Brodu, više vremena utrošio na kavu s prijateljima iz stranke, ne
Oni na vlasti trebali bi služiti svim građanima, neovisno o stranačkoj pripadnosti. Ipak, uglavnom je slučaj da se oni ipak nastavljaju češće družiti sa 'svojima'. Tako je i ministar u ovotjednom posjetu Slavonskom Brodu, više vremena utrošio na kavu s prijateljima iz stranke, ne
SBplus.hr, Slavonski Brod : Komentar tjedna 28. svibnja do 3. lipnja

Željka Gavranović

Komentar tjedna 28. svibnja do 3. lipnja

3.6.2018. | 20:00
Lijepe, tužne, potresne, inspirativne i vesele priče obilježile su protekli tjedan. Ono što su nekima dosadni natječaji, drugima će zauvijek promijeniti ili poboljšati život. Jednima dosadan sport, nekomu razlog više za borbu i život. Sigurno je kako životne priče malih ljudi, is
Lijepe, tužne, potresne, inspirativne i vesele priče obilježile su protekli tjedan. Ono što su nekima dosadni natječaji, drugima će zauvijek promijeniti ili poboljšati život. Jednima dosadan sport, nekomu razlog više za borbu i život. Sigurno je kako životne priče malih ljudi, is
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pregled tjedna od 14. do 20. svibnja

Željka Gavranović

Pregled tjedna od 14. do 20. svibnja

20.5.2018. | 18:30
Početkom tjedna najprije su se svađali županijski vijećnici, a zatim su se okupili gradski i s neodobravanjem slušali Dusparine uspjehe. Vjerojatno su mu željeli uzviknuti "Lažeš!" bap kao što je on to učinio na Županijskoj skupštini 'njihovima'.
Početkom tjedna najprije su se svađali županijski vijećnici, a zatim su se okupili gradski i s neodobravanjem slušali Dusparine uspjehe. Vjerojatno su mu željeli uzviknuti "Lažeš!" bap kao što je on to učinio na Županijskoj skupštini 'njihovima'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pregled tjedna od 7. do 13. svibnja

Željka Gavranović

Pregled tjedna od 7. do 13. svibnja

13.5.2018. | 19:35
Dvije naizgled nespojive stvari, cvijeće i motori, svibanjski su zaštitni znak Slavonskog Broda, a da metalne zvijeri i kacige itekako dobro prolaze u kombinaciji s brodskih krhkim balerinama i proljetnicama koje one nastupima u tvrđavi svake godine slave, pokazali su oduševljeni
Dvije naizgled nespojive stvari, cvijeće i motori, svibanjski su zaštitni znak Slavonskog Broda, a da metalne zvijeri i kacige itekako dobro prolaze u kombinaciji s brodskih krhkim balerinama i proljetnicama koje one nastupima u tvrđavi svake godine slave, pokazali su oduševljeni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pregled tjedna 30. travnja do 6. svibnja

Željka Gavranović

Pregled tjedna 30. travnja do 6. svibnja

6.5.2018. | 21:10
Ovaj je tjedan obilježilo nekoliko nevremenskih epizoda praćenih jakim vjetrom i velikom količinom kiše. Brojna su događanja, povezana za obilježavanje VRO Bljesak kao i pogibije nedužnih brodskih civila u Domovinskom ratu, unatoč tomu, bila praćena suncem.
Ovaj je tjedan obilježilo nekoliko nevremenskih epizoda praćenih jakim vjetrom i velikom količinom kiše. Brojna su događanja, povezana za obilježavanje VRO Bljesak kao i pogibije nedužnih brodskih civila u Domovinskom ratu, unatoč tomu, bila praćena suncem.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pregled tjedna 16. do 22. travnja 2018.

Željka Gavranović

Pregled tjedna 16. do 22. travnja 2018.

22.4.2018. | 20:10
U brodskom Svijetu bajki ovaj tjedan nije sve završilo tako idilično kao što je Ivana Brlić-Mažuranić predvidjela u svojim bajkama. No, u jedno smo sigurno uvjereni zbog brojnih nagrada i postignuća - mladi koji odrastaju u Slavonskom Brodu, svijetla su budućnost Hrvatske - odluč
U brodskom Svijetu bajki ovaj tjedan nije sve završilo tako idilično kao što je Ivana Brlić-Mažuranić predvidjela u svojim bajkama. No, u jedno smo sigurno uvjereni zbog brojnih nagrada i postignuća - mladi koji odrastaju u Slavonskom Brodu, svijetla su budućnost Hrvatske - odluč
SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjesto babarogom, roditelji će djecu plašiti Slav. Brodom

Grad kao sinonim za 'loše'

Umjesto babarogom, roditelji će djecu plašiti Slav. Brodom

22.4.2018. | 16:00
'Ne budeš li dobar, poslat ću te u Slavonski Brod', uskoro bi mogla postati glavna roditeljska prijetnja koja služi smirivanju nestašnih mališana. Babaroge i vještice, naime, čine se kao pitoma bića naspram brodskih čudovišta - lošeg zraka i zagađene vode.
'Ne budeš li dobar, poslat ću te u Slavonski Brod', uskoro bi mogla postati glavna roditeljska prijetnja koja služi smirivanju nestašnih mališana. Babaroge i vještice, naime, čine se kao pitoma bića naspram brodskih čudovišta - lošeg zraka i zagađene vode.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pregled tjedna od 2. do 8. travnja

Željka Gavranović

Pregled tjedna od 2. do 8. travnja

8.4.2018. | 23:00
Zasluženo, čista je voda i ovaj tjedan bila glavna tema razgovora na svim razinama - lokalnim i državnim, na ulici ili u Gradskoj upravi. Svaka održana konferencija za medije govorila je upravo o toj temi.
Zasluženo, čista je voda i ovaj tjedan bila glavna tema razgovora na svim razinama - lokalnim i državnim, na ulici ili u Gradskoj upravi. Svaka održana konferencija za medije govorila je upravo o toj temi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pregled tjedna 26. ožujka do 1. travnja 2018.

Željka Gavranović

Pregled tjedna 26. ožujka do 1. travnja 2018.

2.4.2018. | 0:01
Ako ništa drugo, barem ćemo se brže prištekati na sikirevačko vodocrpilište koje nam se još jučer činilo miljama daleko (a ne kojih 150 metara). Stoga, no sikiriki, dragi Brođani - samo hrabro i sa stilom. Odsad će sigurno ići na bolje. Gledajmo to s pozitivne strane i kao čašu n
Ako ništa drugo, barem ćemo se brže prištekati na sikirevačko vodocrpilište koje nam se još jučer činilo miljama daleko (a ne kojih 150 metara). Stoga, no sikiriki, dragi Brođani - samo hrabro i sa stilom. Odsad će sigurno ići na bolje. Gledajmo to s pozitivne strane i kao čašu n
SBplus.hr, Slavonski Brod : Neke su svetinje ipak svetije

Sezona lova na ljude

Neke su svetinje ipak svetije

19.12.2017. | 0:01
Drage moje izbjeglice srca, kada ćemo shvatiti da smo svi jednaki, da su jezici kojima govorimo, nacije kojima pripadamo, boja naše kože, spol ili vjera samo prolazna obilježja slučajno nam dodijeljena po rođenju. Nitko ih nije imao prilike birati, a ipak se mi danas ponašamo kao
Drage moje izbjeglice srca, kada ćemo shvatiti da smo svi jednaki, da su jezici kojima govorimo, nacije kojima pripadamo, boja naše kože, spol ili vjera samo prolazna obilježja slučajno nam dodijeljena po rođenju. Nitko ih nije imao prilike birati, a ipak se mi danas ponašamo kao
SBplus.hr, Slavonski Brod : Šikara

Svileni bomboni

Piše: Ana Krstičević

Šikara

SBplus.hr, Slavonski Brod : Naši, a tuđi

Bez okolišanja

Piše: Marija Radošević

Naši, a tuđi

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :