Iz drugih medija

Objavljeno: 20.11.2018. u 11:40
Prikaza: 1156
|
Autor: Telegram/SBplus

Ide kao 'lopov', a ne kao 'nacionalist'?

Umjesto Riječanina Bozanića - Hercegovac Kutleša?

root : Umjesto Riječanina Bozanića - Hercegovac Kutleša?  Josip Bozanić i Dražen Kutleša(Foto: Glas Istre)

Bozaniću se u Vatikanu također počelo predbacivati da se priklonio radikalno konzervativnim i desnim biskupima koji u Hrvatskoj "raspiruju najniže nacionalističke strasti” jer se tako pokušao dodvoriti konzervativnijoj struji koja ga je od prvog dana sumnjičila da je čovjek Vatikana te da je postao kardinal i zagrebački nadbiskup na inzistiranje Washingtona koji je, navodno, želio da na Kaptol dođe umjereni biskup koji nije opterećen nacionalizmom.

ČAK četiri sastanka koja su prošlog tjedna održana u Vatikanu gotovo sa stopostotnom sigurnošću potvrđuju vijest koja se već godinu dana najavljuje: zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić odlazi s funkcije, a na njegovo mjesto dolazi porečko-pulski biskup monsinjor Dražen Kutleša. Nakon što je papa Franjo primio hrvatske katoličke biskupe on je, što doduše nije neuobičajeno, primio u odvojenu posjetu kardinala Bozanića, piše telegram.

No pravu senzaciju izazvala je vijest da je nakon toga papa Franjo primio i biskupa Kutlešu. Što je posve neočekivano budući da je biskup Kutleša boravio u Rimu zajedno s ostalim biskupima s kojima je u istom rangu. I na kraju, 17. studenoga nadbiskup Paul Gallagher, tajnik Vatikana za odnose s državama, primio je predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića. Budući da posjet Jandrokovića nije bio praćen standardnom pompom koja prati hrvatske političare kad odlaze u Vatikan, sve upućuje da je riječ o sastanku posebnog značaja dogovorenom na brzinu.

Susret s Kutlešom je javno objavljen

Povezivanjem ta četiri događaja lako je zaključiti kako su oni imali isključivo jednu svrhu: pripremiti javnost na smjenu kardinala Bozanića te promociju biskupa Dražena Kutleše. Naime, Vatikan ima običaj unaprijed obavijestiti vlade zemalja u kojima namjerava provesti kadrovske promjene na čelu lokalne Katoličke crkve.

Prije nego li je Bozanić imenovan zagrebačkim nadbiskupom, u Vatikanu je o njegovu imenovanju najprije obaviješten tadašnji ministar vanjskih poslova Mate Granić. U slučaju imenovanja biskupa Kutleše Sveta Stolica o tome prvo obaviještava predsjednika Sabora.

Još jedna nesvakidašnja bizarnost: činjenica da je vijest o susretu pape i biskupa Kutleše javno objavljena, najbolji je dokaz da je on nasljednik kardinala Bozanića koji je prije toga očito bio u oproštajnom posjetu kod pape.

O smjeni se priča već godinu dana

Već godinu dana Vatikanom i Kaptolom kruži vijest kako će kardinal Bozanić, koji – što i nije neka tajna – nikada nije bio u milosti pape Franje, napustiti svoju dužnost do Uskrsa sljedeće godine. Definitivni početak kraja kardinala Bozanića počeo je u trenutku kad je iz Vatikana procurila vijest da su u godišnjem izvještaju Vatikanske banke, potkraj 2016., spomenuta šestorica članova odbora Instituta za religijske poslove (IOR), kako glasi službeno ime Vatikanske banke, koji su u toj banci imali deponirano oko 25 milijuna kuna.

Pri tome je ime kardinala Bozanića posebno izdvojeno i spomenuto premda nije navedeno koliko je točno novaca posjedovao na svom računu. Bilo je jasno da se netko iz samog vrha vatikanske hijerarhije potrudio da u javnost izađe ime kardinala Bozanića kako bi time zapečatio njegovu daljnju karijeru.

Kako je Bozanić postao nepoželjan

Od 2013., kad je kardinalska konklava izabrala Jorgea Maria Bergoglia za papu, odnosi Svete Stolice i Kaptola te pape Franje i kardinala Bozanića naglo su se počeli hladiti. To je posebno bilo uočljivo nakon što je papa Franjo smijenio monsinjora Nikolu Eterovića koji je tada obavljao iznimno utjecajnu funkciju generalnog tajnika Biskupske sinode koja se drži trećom dužnosti u vatikanskoj hijerarhiji.

Kaptol je tako izgubio svog čovjeka u Vatikanu pa se jaz počeo sve više širiti. Nova vatikanska nomenklatura nije krila nezadovoljstvo činjenicom da kardinal Bozanić nije uspio obnoviti odnose između Katoličke crkve u Hrvatskoj i Srpske pravoslavne crkve. Vatikan je od Bozanića očekivao da će mu pomoći da preko Beograda i Srpske pravoslavne crkve uspostavi dijalog s Ruskom pravoslavnom crkvom.

Bozaniću se u Vatikanu također počelo predbacivati da se priklonio radikalno konzervativnim i desnim biskupima koji u Hrvatskoj "raspiruju najniže nacionalističke strasti” jer se tako pokušao dodvoriti konzervativnijoj struji koja ga je od prvog dana sumnjičila da je čovjek Vatikana te da je postao kardinal i zagrebački nadbiskup na inzistiranje Washingtona koji je, navodno, želio da na Kaptol dođe umjereni biskup koji nije opterećen nacionalizmom.

Kako je počela formalna demontaža Bozanića

Formalna demontaža kardinala Bozanića započela je njegovom smjenom s iznimno važne funkcije tajnika Komisije Hrvatske biskupske konferencije za odnose s državom. Na njegovo je mjesto imenovan, gle čuda, upravo biskup Dražen Kutleša, samozatajni kanonski pravnik i biskup porečko-pulski, koji se sada smatra njegovim nasljednikom. Funkcija predsjednika Biskupske komisije HBK za odnose s državom jedno je od važnijih i najmoćnijih pozicija u katoličkoj hijerarhiji.

Da Vatikan zaista više ne računa na Bozanića pokazalo je i to što nisu uslišane njegove molbe da karijeru nastavi u Vatikanu kao pročelnik ili barem član važne Kongregacije. No, nedavno se proširila vijest kako bi kardinal Bozanićev ipak mogao biti imenovan u neku Kongregaciju jer bi se tako na najelegantniji i najbezbolniji način osigurao njegov odlazak. Druga je varijanta da Bozanić sam zatraži umirovljenje zbog zdravstvenih razloga.

Vatikan je počeo postavljati svoje svećenike

Istodobno s nepovjerenjem Vatikana, raslo je i nezadovoljstvo kardinalom Bozanićem na Kaptolu. Među ostalim, ne može mu se oprostiti što kao član vatikanske komisije nije spriječio povrat nekadašnjeg benediktinskog samostana u Dajli talijanskoj opatiji Praglia. Papa je, oslanjajući se i na činjenicu da se kardinal Bozanić suglasio s tom odlukom, smijenio biskupa Ivana Milovana, koji se protivio predaji samostana u Dajli Talijanima.

I najvažnije: papa Franjo potpuno je ignorirao sve prijedloge kardinala Bozanića za nove biskupe te je imenovao one koji kardinalu Bozaniću nisu bili ni na kraj pameti. I još ih je postavljao na dužnosti bez Bozanićeva znanja i suglasnosti. Papa Franjo je umjesto svećenika koji su propovijedali radikalno desna stajališta, na njihova mjesta postavljao svećenike koji su posvećeni svojem temeljnom poslanju, koji su lojalni Vatikanu i odani sljedbenici politike pape Franje.

Vatikan također nije krio nezadovoljstvo prevelikom politizacijom katoličke Crkve u Hrvatskoj, pa su praktički svi papski nunciji, od monsinjora Giulia Einaudija i Francisca Javiera Lozana do Maria Roberta Cassarija i nadbiskupa Alessandra D'Errica upozoravali kardinala Bozaniću da se Crkva ne bi trebala toliko uplitati u dnevnu politiku i povezivati s političkim strankama jer je to u potpunoj suprotnosti s politikom koju zastupa papa Franjo. S druge strane Bozaniću se na Kaptolu zamjeralo što nije učinio više kako bi se kardinal Stepinac proglasio svecem pa je to čak uzimano kao argument da je Bozanić izgubio svaki autoritet u Vatikanu, ali i sposobnost upravljanja Kaptolom.

Kutleša pripada novoj generaciji biskupa

Za biskupa Dražena Kutlešu tvrdi se da ima odlične odnose i veze u rimskoj kuriji u kojoj je boravio neko vrijeme. Neko je vrijeme Kutleša je bio koadjutor biskupa Ivana Milovana, a potom i biskup porečko-pulski. Kutleša pripada novoj generaciji katoličkih biskupa, koji se, kako tvrde oni koji ga bolje poznaju, neće vezati uz HDZ ili bilo koju drugu stranku, nego će biti lojalan i dosljedan provoditelj politike Vatikana.

Od njega se u Vatikanu očekuje da će gajiti dobre odnose između Crkve i države, ali da će se držati distancirano od svake stranačke politike te podržavati politiku pape Franje, ne samo o depolitizaciji i skromnosti Crkve nego i u pitanju odnosa spram migranata. I to bez fige u džepu.

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
regoc

regoc

Komentirano: 23.11.2018. | 12:00

1

A da pitamo npr. Ministarstvo kultue pa da oni raspišu natječaj?
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 20.11.2018. | 21:11

2

Čim vidim vjerodostojno brzojavku iz glasa koncila znam na čemu sam,
joso87

joso87

Komentirano: 20.11.2018. | 19:49

3

Čim vidim da je članak preuzet iz 'Brzojava', odmah mi je sve jasno! Kad već prenosite tuđe članke, dajte pogledajte malo ispravite pogled , ima o ovoj i mnogim drugim temama puno pouzdanijih izvora i portala, recimo HKV ili biTno ...
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 20.11.2018. | 14:41

4

https://www.24sata.hr/fun/njemacki-svecenik-prokockao-sam-120-tisuca-eura-na-lutriji-600864 a gdje je ostalo , danas su se poljski svečenici ispričali zbog pedofilije , kada če naši sumo borci to učiniti , prave se grbavi ne samo radi pedofilije nego i zbog svojih ljubavnih avantura itd itd,Crkva i odnos prema malom poštenom čovjeku ne postoji, daleko je to od biblije i iskrenosti
B_Stipic

B_Stipic

Komentirano: 20.11.2018. | 14:23

5

Bozanić je Riječanin jednako kao što se netko iz, recimo, Gornjih Močila samo rodio u Slavonskom Brodu. Smjena generacija među hrvatskim biskupima je logična i očekivana i odvijat će se kroz idućih par godina. Umirovljeni biskupi ostaju članovi Biskupske konferencije u kojoj je broj umirovljenih i aktivnih podjednak. Bez imenovanja novoga hrvatskog kardinala, Bozanić će, bez obzira na koju funkciju ode, uz kardinala Vinka Puljića, i dalje biti svojevrsni autoritet među hrvatskim biskupima i u Crkvi u Hrvatskoj i BiH. A kardinalska čast ne dobiva se olako...
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 20.11.2018. | 13:39

6

Sjaši murta ,uzjaši kurta, dokle samo tako
Ivosvitnjak

Ivosvitnjak

Komentirano: 20.11.2018. | 12:48

7

Lopov i muljator zamijenio lopova i muljator.

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Pali' najpoznatiji restorani

Varali Poreznu pomoću posebnog softvera

'Pali' najpoznatiji restorani

22.3.2019. | 13:15
Bosanskohercegovačke službe koje se bave teškim kriminalom, u velikoj akciji uhićenja, priveli su vlasnike najpoznatijih kultnih restorana koje sumnjiče da su, pomoću posebnog softvera, utajili milijune maraka poreza.
Bosanskohercegovačke službe koje se bave teškim kriminalom, u velikoj akciji uhićenja, priveli su vlasnike najpoznatijih kultnih restorana koje sumnjiče da su, pomoću posebnog softvera, utajili milijune maraka poreza.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ljudi će se uskoro vraćati'

Plenković pršti od optimizma

'Ljudi će se uskoro vraćati'

14.3.2019. | 19:10
- Snažno gospodarstvo s velikim mogućnostima zaposlenja, geografska blizina, ali i dobro razvijene migrantske mreže razlozi su koji će utjecati na nastavak migracijskih tokova na relaciji Hrvatska-Njemačka - smatraju demografi koji se ne slažu s premijerom.
- Snažno gospodarstvo s velikim mogućnostima zaposlenja, geografska blizina, ali i dobro razvijene migrantske mreže razlozi su koji će utjecati na nastavak migracijskih tokova na relaciji Hrvatska-Njemačka - smatraju demografi koji se ne slažu s premijerom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Dalmaciji već brinu zbog sezonske radne snage

Tko će čistiti za tolikim gostima?

U Dalmaciji već brinu zbog sezonske radne snage

14.3.2019. | 16:40
'Bolje su plaćene nego sveučilišni profesori, ali neće svatko da čisti. Da nije vrijednih čistačica iz obližnjih mjesta, stanje u sezoni bi bilo užasno.'
'Bolje su plaćene nego sveučilišni profesori, ali neće svatko da čisti. Da nije vrijednih čistačica iz obližnjih mjesta, stanje u sezoni bi bilo užasno.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Šest tjedana katoličke detoksikacije

Korizma u Hrvata

Šest tjedana katoličke detoksikacije

10.3.2019. | 9:55
Teško je vrijeme. Promet mnogih roba i usluga opast će u idućih šest tjedana, milijuni kuna bit će izgubljeni u procesu duhovnog i tjelesnog čišćenja, svojevrsnoj katoličkoj detoksikaciji, no sve je to vrijedno žrtve kad vidite bludnike, kockare, pijance, heroinske ovisnike, hade
Teško je vrijeme. Promet mnogih roba i usluga opast će u idućih šest tjedana, milijuni kuna bit će izgubljeni u procesu duhovnog i tjelesnog čišćenja, svojevrsnoj katoličkoj detoksikaciji, no sve je to vrijedno žrtve kad vidite bludnike, kockare, pijance, heroinske ovisnike, hade
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon bezrazložnog napada ostao slijep

Zastrašujuća priča o premlaćivanju

Nakon bezrazložnog napada ostao slijep

9.3.2019. | 12:00
Mladi Slavonac borio se za život nakon što ga je skupina mladića koje nikad prije nije upoznao, bez ikakva povoda, premlatila na parkiralištu u Vinkovcima. Dugo je bio u komi, izgubio je vid, a sada ga čeka još jedna velika bitka.
Mladi Slavonac borio se za život nakon što ga je skupina mladića koje nikad prije nije upoznao, bez ikakva povoda, premlatila na parkiralištu u Vinkovcima. Dugo je bio u komi, izgubio je vid, a sada ga čeka još jedna velika bitka.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najavljeno ograničenje brzine u automobilima!

180 kilometara na sat

Najavljeno ograničenje brzine u automobilima!

5.3.2019. | 15:15
Volvo je postavio cilj od nula smrtnih slučajeva ili ozbiljnih ozljeda u njihovim novim automobilima do 2020. godine.
Volvo je postavio cilj od nula smrtnih slučajeva ili ozbiljnih ozljeda u njihovim novim automobilima do 2020. godine.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Veliko istraživanje otkrilo ima li cjepivo veze s autizmom

Provedeno u Danskoj

Veliko istraživanje otkrilo ima li cjepivo veze s autizmom

5.3.2019. | 12:10
Cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeole ne uzrokuje autizam, pokazalo je novo istraživanje napravljeno kako bi se razuvjerilo rastući broj roditelja koji se protive cijepljenju.
Cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeole ne uzrokuje autizam, pokazalo je novo istraživanje napravljeno kako bi se razuvjerilo rastući broj roditelja koji se protive cijepljenju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vratio se na posao nakon 'jednodnevnog umirovljenja'

To može samo šef državne firme

Vratio se na posao nakon 'jednodnevnog umirovljenja'

1.3.2019. | 14:00
U kratkom vremenu, pojavio se već drugi primjer koji dokazuje kako u tvrtkama čiji je vlasnik Republika Hrvatska, a 'Orljava', tvornica koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih muških košulja i ženskih bluza, jedna je od takvih, ne vrijede ista pravila kao drugdje.
U kratkom vremenu, pojavio se već drugi primjer koji dokazuje kako u tvrtkama čiji je vlasnik Republika Hrvatska, a 'Orljava', tvornica koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih muških košulja i ženskih bluza, jedna je od takvih, ne vrijede ista pravila kao drugdje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Propada nekadašnja 'vruća' zgrada 'Komiteta'

Država je loš gospodar

Propada nekadašnja 'vruća' zgrada 'Komiteta'

28.2.2019. | 20:00
Protiv nekih korisnika, Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je postupak radi predaje poslovnog prostora i naplate naknade za korištenje istog.
Protiv nekih korisnika, Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je postupak radi predaje poslovnog prostora i naplate naknade za korištenje istog.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto ljudi toliko vole kebab?

Ante Tomić o zaraženom kebabu

Zašto ljudi toliko vole kebab?

27.2.2019. | 19:00
Ljudi valjda vole pustolovinu, uživaju u riziku možda i više nego u mesu s prilozima, napeto im je hoće li od kebaba dobiti visoku temperaturu i sraćku. Ili je to možda način života, oni naprosto ne znaju drugačije, kad već slušaju muzičko smeće, gledaju televizijsko smeće, glasa
Ljudi valjda vole pustolovinu, uživaju u riziku možda i više nego u mesu s prilozima, napeto im je hoće li od kebaba dobiti visoku temperaturu i sraćku. Ili je to možda način života, oni naprosto ne znaju drugačije, kad već slušaju muzičko smeće, gledaju televizijsko smeće, glasa
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi način opskrbe električnom energijom

Farma plutajućih vjetrenjača

Novi način opskrbe električnom energijom

27.2.2019. | 17:55
Ako se plutajuće farme vjetrenjača pokažu kao dobro rješenje, onda bi mogli duž cijele obale postavljati takve vjetroelektrane i do 2050. proizvoditi dvostruko više energije iz obnovljivih izvora no što ih danas dobivaju iz nuklearnih elektrana.
Ako se plutajuće farme vjetrenjača pokažu kao dobro rješenje, onda bi mogli duž cijele obale postavljati takve vjetroelektrane i do 2050. proizvoditi dvostruko više energije iz obnovljivih izvora no što ih danas dobivaju iz nuklearnih elektrana.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko je spriječio susret Mare Tomašević s Predsjednicom?

Tijekom posjeta Slavoniji 2017.

Tko je spriječio susret Mare Tomašević s Predsjednicom?

25.2.2019. | 16:40
Duet Tomašević-Grabar Kitarović zajedno je izveo pjesmu „Umireš li Slavonijo moja?", a predsjednica, kako se može vidjeti na snimci, poslužila se šalabahterom, jer očito nije znala tekst poznate pjesme. Nepoznato je i to je li znala da se Mara Tomašević s njom željela susresti u
Duet Tomašević-Grabar Kitarović zajedno je izveo pjesmu „Umireš li Slavonijo moja?", a predsjednica, kako se može vidjeti na snimci, poslužila se šalabahterom, jer očito nije znala tekst poznate pjesme. Nepoznato je i to je li znala da se Mara Tomašević s njom željela susresti u
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ustaše često pobolijevaju od duševnih boli

Otkad se otkrilo da tu 'leže' pare

Ustaše često pobolijevaju od duševnih boli

24.2.2019. | 10:30
Pati se siroče strahovito i patit će zacijelo sve dok njegova duša ne napusti ovo obličje i ponovno se uključi u vječni ciklus života. Spasit će se kad ponovno postane moljac, ili štakor, ili kokoš, ili majmun, ili konj... Ako mene pitate, sve mu je bolje nego biti ustaša.
Pati se siroče strahovito i patit će zacijelo sve dok njegova duša ne napusti ovo obličje i ponovno se uključi u vječni ciklus života. Spasit će se kad ponovno postane moljac, ili štakor, ili kokoš, ili majmun, ili konj... Ako mene pitate, sve mu je bolje nego biti ustaša.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Priča o fenomenu plutajućih goveda i nestale stoke

Otvorena Pandorina kutija

Priča o fenomenu plutajućih goveda i nestale stoke

22.2.2019. | 14:45
Drago Hedl za Telegram donosi priču o fenomenu plutajućih goveda, nestale stoke čiji broj u Hrvatskoj non-stop raste koja izvrsno pokazuje kaos sa stokom, poticajima i mesom. 53.539 krava vode se kao nestale, nitko ne zna gdje su.
Drago Hedl za Telegram donosi priču o fenomenu plutajućih goveda, nestale stoke čiji broj u Hrvatskoj non-stop raste koja izvrsno pokazuje kaos sa stokom, poticajima i mesom. 53.539 krava vode se kao nestale, nitko ne zna gdje su.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto Slovenci žive bolje od nas?

Kod susjeda je trava uvijek zelenija

Zašto Slovenci žive bolje od nas?

21.2.2019. | 11:30
Slovenci su otišli daleko naprijed, prvenstveno zato što su se oni još u socijalizmu počeli učiti kapitalizmu, prilagođavati onome za što je bilo jasno da dolazi. Oni su upola manja zemlja od Hrvatske, a imaju dvostruko veći izvoz.
Slovenci su otišli daleko naprijed, prvenstveno zato što su se oni još u socijalizmu počeli učiti kapitalizmu, prilagođavati onome za što je bilo jasno da dolazi. Oni su upola manja zemlja od Hrvatske, a imaju dvostruko veći izvoz.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto više nas nije poput žene koja je pružila ruku?

Zagriženost mržnjom

Zašto više nas nije poput žene koja je pružila ruku?

13.2.2019. | 16:55
Mislili su da će ih svjetina žigosati kao Srbe, srboljupce, jugoviće, pritajene simpatizere agresora? Da će ispasti loši i kvarni Hrvati? I da će njihovoj djeci u razredu nadjenuti pogrdna imena.
Mislili su da će ih svjetina žigosati kao Srbe, srboljupce, jugoviće, pritajene simpatizere agresora? Da će ispasti loši i kvarni Hrvati? I da će njihovoj djeci u razredu nadjenuti pogrdna imena.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gdje je ulaz u Brodski Drenovac?

Nepoznati počinitelji se zaigrali

Gdje je ulaz u Brodski Drenovac?

11.2.2019. | 19:15
'Nekim momcima nije teško ponijeti malo alata i upustiti se u majstorije, doći na ulaz odnosno izlaz u selo, skinuti table, otići na drugu stranu sela i zamijeniti ih.'
'Nekim momcima nije teško ponijeti malo alata i upustiti se u majstorije, doći na ulaz odnosno izlaz u selo, skinuti table, otići na drugu stranu sela i zamijeniti ih.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prljavi posao Hrvata obavljaju Slovenci

Na pobačaj u susjedstvo

Prljavi posao Hrvata obavljaju Slovenci

11.2.2019. | 17:40
Zašto hrvatske trudnice ipak moraju odlaziti u Sloveniju prolaziti kroz traume kao da su nekakvi ilegalci i skupo plaćati nešto na što imaju pravo? Jesu li možda samo dezinformirane i tko ih je dezinformirao – društvene mreže ili možda ginekolozi skloni prizivima savjesti?
Zašto hrvatske trudnice ipak moraju odlaziti u Sloveniju prolaziti kroz traume kao da su nekakvi ilegalci i skupo plaćati nešto na što imaju pravo? Jesu li možda samo dezinformirane i tko ih je dezinformirao – društvene mreže ili možda ginekolozi skloni prizivima savjesti?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ministarstvo ne zna koliko smo mesa uvezli iz Poljske

Afera s bolesnim kravama

Ministarstvo ne zna koliko smo mesa uvezli iz Poljske

7.2.2019. | 14:00
Prošlih dana u medijima je citirana izjava načelnika sektora Veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede Gordana Jerbića koji odlučno tvrdi kako u Hrvatsku nije uvezeno sporno meso iz klaonice u središnjoj poljskoj regiji Mazovia
Prošlih dana u medijima je citirana izjava načelnika sektora Veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede Gordana Jerbića koji odlučno tvrdi kako u Hrvatsku nije uvezeno sporno meso iz klaonice u središnjoj poljskoj regiji Mazovia
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stiže kraj papirnim računima

Velike uštede na vidiku

Stiže kraj papirnim računima

6.2.2019. | 14:15
Prelaskom na tu platformu smanjuje se mogućnost ljudske pogreške pri stvaranju dokumenata jer se dokumenti ne kreiraju ručno, kao i upotreba papira u svakodnevnoj komunikaciji, ali i količina dosadnih svakodnevnih zadataka vezanih uz "papirologiju”, što ionako uzima previše vreme
Prelaskom na tu platformu smanjuje se mogućnost ljudske pogreške pri stvaranju dokumenata jer se dokumenti ne kreiraju ručno, kao i upotreba papira u svakodnevnoj komunikaciji, ali i količina dosadnih svakodnevnih zadataka vezanih uz "papirologiju”, što ionako uzima previše vreme