Iz drugih medija

Objavljeno: 23.8.2017. u 23:55
Prikaza: 1338
|
Autor: Jelena Lovrić/Jutarnji list

Izjednačavanje fašizma i antifašizma

Ispiranja mozga raznim vrstama ustašolikih splačina

root : Ispiranja mozga raznim vrstama ustašolikih splačina

Za razliku od Amerike, gdje je predsjednik države demonstrirao teško moralno posrnuće, ali je društvo, pokazujući svoju vitalnost, na njegove prorasističke izjave burno reagiralo, hrvatsko je društvo široko i duboko zahvaćeno visokom dozom moralne tuposti

Vrlo znakovito, Zlatko Hasanbegović, trenutno prvo grlo radikalne hrvatske desnice, usporedio se s Donaldom Trumpom i javno stao na branik aktualnog američkog predsjednika u trenutku njegova najvećeg moralnog pada i baš onoga dana kad se takoreći cijeli civilizirani svijet od njega distancirao.

Zbog skandaloznog reagiranja na rasističke marševe u Virginiji, praktičnog povlađivanja bjelačkoj supremaciji, Trumpa se danas odriču i njegovi najbliži suradnici, hvale ga - indikativno! - pripadnici Ku Klux Klana, naslovnice američkih medija vrište konsternacijom jer je šef države pokazao simpatije za neonaciste, njegove stavove kritički opserviraju vodeće političke ličnosti svijeta, od prethodnika Obame nadalje, a prvak revizionističke desnice u Hrvatskoj sve to naziva nerelevantnom pseudoljevičarskom difamacijskom kampanjom. Svojom izjavom Hasanbegović je izoštrio ionako vidljivu činjenicu da između američkih i hrvatskih desničara postoji fatalna sličnost. Svojevrsna crna transverzala Charlottesville - Zagreb. Ideja o rasnoj superiornosti pod ruku s idejom o nacionalnoj supremaciji.

Još gore, oklijevanje američkog predsjednika da osudi rasističku netrpeljivost, mržnju i nasilje, frapantno je slično nevoljkosti hrvatskih političara da osude manifestacije proustaške desnice. Istina, Trump je s dvodnevnim zakašnjenjem u jednom trenutku ipak otvoreno osudio marš bijelih rasista, koji je rezultirao i ljudskim žrtvama, priznajući da divljački pohod zaljubljenika u robovlasničku prošlost jedne od južnjačkih država SAD-a udara na same temelje države, jer je "Amerika utemeljena na ideji da su svi ljudi rođeni jednaki”, da bi se odmah potom, samo dan kasnije, vratio početnom izmotavanju i umjetnom balansiranju odgovornosti izjavom o podijeljenoj odgovornosti. Podijeljenoj između razgoropađenih rasista i prosvjednika koji su njihovoj destrukciji stali nasuprot.

Riječ je o pokušaju poricanja stvarnosti ili izmišljanju njene alternativne, prefabricirane verzije. Slično kako to rade hrvatski političari kad tvrde da je ustašluk u Hrvatskoj fantomska ili minorna pojava, dok se stadioni prolamaju zločinačkim ZDS pozdravom i ustašlukom podvučena ploča već godinu dana stoji u Jasenovcu. Ali, kao što se relativiziranju proustaških provokacija vrlo uvjerljivo suprotstavlja upravo objavljeno godišnje izvješće State Departmenta, koje precizno navodeći općepoznate podatke upozorava na rastuću praksu veličanja NDH i umanjivanja ustaških zločina, tako ni od Trumpovih teza o obostranoj krivnji ni kamen na kamenu nije ostao. "Izjednačio je one koji izvikuju nacističke parole i zastupaju superiornost bijele rase s aktivistima koji se rasizmu i netrpeljivosti suprotstavljaju”, zgraža se New York Times. "Ne vidim nikakve sličnosti između onih koji promiču fašističke vrijednosti i onih koji im se protive”, napisala je britanska premijerka Theresa May.

Tvrdnja američkog predsjednika o krivcima na obje strane, s nekoliko dodatnih toplih rečenica kako se i među rasističkim mitingašima našlo, doslovce, krasnih i simpatičnih likova, vrlo je bliska s trenutno u Hrvatskoj vladajućom mantrom o dva totalitarizma, kojom premijer Plenković namjerava uređivati odnos prema traumatičnim dijelovima prošlosti. Riječ je o sestrinskom, gotovo blizanačkom stavu. Problematičnom iz više aspekata.

Prvo, oba diskursa relativiziraju činjenice, u istu ravan pokušavajući dovesti stvari koje su neusporedive, pa i oprečne. Trump izjednačava rasiste i one koji im se suprotstavljaju, braneći vrijednosti rasne jednakosti i građanskih prava. Plenković pod istu egidu sprema zločinačku, na rasnim zakonima ustrojenu NDH i nedemokratsku Jugoslaviju. Takvo nategnuto balansiranje vrijednosno posve različitih dijelova prošlosti moralno je vrlo dvojbeno i zapravo nedopustivo.

Drugo, teza o krivcima na obje strane, odnosno o dva totalitarizma, šamar desno, šamar lijevo, pokušava vrlo tendenciozno kamuflirati, pa i falsificirati karakter podjela i sukoba. Ni u Americi ni u Hrvatskoj nije riječ o sudaru između radikalne desnice i radikalne ljevice, kako to i ovdje i tamo vladajući hoće prikazati. Riječ je o civilizacijskom pitanju. O konfliktu između glorifikatora loše prošlosti i protagonista ultrakonzervativne rekonkviste, s jedne strane, i onih koji zastupaju vrijednosti modernog svijeta i otvorenog društva, s druge strane. Desničarske masovke u Charlottesvilleu Ameriku bi htjele vratiti u, po njima, slavne tradicije robovlasništva i rasizma. Umjetnim potenciranjem navodno hitne potrebe obračuna s crvenim totalitarizmom, ovdje se uspostavlja defenzivan, faktički povlađujući odnos prema navali crne, revizionističke desnice, koja Hrvatsku vidi kao državu hrvatske nacionalne supremacije. Platforma koja je već jednom - logično koliko i tragično - rezultirala rasnim zakonima, istrebljivanjem drugih naroda, genocidom i Jasenovcem.

Treće, nasilno balansiranje krivnje, odnosno totalitarizama zapravo služi opravdavanju i protežiranju onih koji to ne zaslužuju. Dijeleći krivnju na "obje strane”, izmišljajući "lijeve ekstremiste” kojih nije bilo kako bi mogao pogladiti one desne, Donald Trump stao je na stranu rasizma, što su i mediji u SAD-u odmah prepoznali. Prvi američki predsjednik koji faktički brani bijele nacionaliste, čak im svojim izjavama daje vjetar u krila, užasnuto konstatiraju. Na isti način, farizejskom osudom "svih radikalizama”, kojom vladajući reagiraju na manifestacije ekstremizirane, revizionističke desnice, Hrvatska dopušta praktičnu rehabilitaciju ustašije. Umjesto bistrenja povijesti, na djelu je njeno namjerno mućenje. Generalnim osporavanjem i blaćenjem antifašizma utire se put relativiziranju zločinačkog karaktera Endehazije. Vrata su razvaljena! Ušato U i slični simboli jednog povijesno poraženog i propalog poretka već su odavno postali dijelom mainstreama.

Za razliku od Amerike, gdje je Trumpovo proklizavanje u obranu rasizma ipak ostalo izolirani eksces, u Hrvatskoj se cvjetanje ustašluka prilično omasovilo. Američki predsjednik doživio je masivne i žestoke osude, doma i u svijetu, i odjednom se - premda i dalje vrlo moćan - našao jako usamljenim. Njegova se kadrovska piramida rapidno urušava, s posve neizvjesnim posljedicama. Ovdje takve rezolutne reakcije u pravilu izostaju. Hrvatsko je društvo na provokacije slične vrste uglavnom ravnodušno. Ekstremističke, pronacističke, odnosno proustaške manifestacije primaju se bez većinskog kritičkog odmaka, gotovo kao dio normalnosti. Javnost je oguglala, veliki dio medija bez vrijednosnog sidra, pogubljeni ili čak zatrovani.

Na ustaški pozdrav u Jasenovcu, osim State Departmenta, gotovo da nitko više ne reagira. U američkom izvješću kritički apostrofirani Hasanbegović dobio je priliku da, uz asistenciju HDZ-a i Milana Bandića, prekraja povijest i simbole Zagreba te uličnim pločama vodi svoj privatni rat protiv Titovog antifašizma. Jakov Sedlar, spomenut zbog revizionističkog filma o Jasenovcu, kojim se umanjuje broj žrtava tamošnje tvornice smrti, počašćen je visokom nagradom Grada Zagreba. Kao posebna se vijest ističe da će predsjednica države za svog posjeta Australiji zaobići centre u kojima je bista poglavnika Pavelića, što je navodno prešutni uvjet zemlje domaćina, ali na što se hrvatski konzul smatrao potrebnim gnjevno osvrnuti. I tako dalje, i tako dalje…

Za razliku od Amerike, gdje je predsjednik države demonstrirao teško moralno posrnuće, ali je društvo, pokazujući svoju vitalnost, na njegove prorasističke izjave burno reagiralo, hrvatsko je društvo široko i duboko zahvaćeno visokom dozom moralne tuposti, rezultat godinama vođene operacije masovnog ispiranja mozga raznim vrstama ustašolikih splačina.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
bravulja

bravulja

Komentirano: 24.8.2017. | 15:22

1

Dovoljno je pročitati tko piše...Pa da povratiš....
MaksMesar

MaksMesar

Komentirano: 24.8.2017. | 11:04

2

Sb plus bilten sdpa sa jerkom(namjerno malim) koji viđa ustasje zmije i kad spava...covjek koji ima 8643 suđenja...ukratko smece
Orsag

Orsag

Komentirano: 24.8.2017. | 9:02

3

Jugoslavenka koja je rekla 91 kad ce Jna vise zgazit Hrvatsku i predratna ljubavica Radovana Karadzica pise ovakve rigotine. Kad se takve hulje postavljaju na branik antifasizma jasno je kakva je to ideja. Ne hvala citajte i dalje yutarnji
12345

12345

Komentirano: 24.8.2017. | 0:10

4

...hoce to isprat mozak kad stalno ponavljas...neprijatelj nikad ne spava, nista nas ne smije iznenaditi, nema odmora dok traje obnova...i svima ona koji su zdimili daleko od nigdje...snađi se druže...

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Komunističke metode ćemo ovaj puta mi morati platiti

Gradski 'Maršal' Duspara:

Komunističke metode ćemo ovaj puta mi morati platiti

7.7.2018. | 10:25
Pozivamo gradonačelnika da ako doista voli grad i Brođane - da možebitne troškove ovog nepotrebnog procesa plati iz svog džepa. Jer nismo u Jugoslaviji da nitko ne pita za odgovornost trošenja love i donošenja političkih poteza...
Pozivamo gradonačelnika da ako doista voli grad i Brođane - da možebitne troškove ovog nepotrebnog procesa plati iz svog džepa. Jer nismo u Jugoslaviji da nitko ne pita za odgovornost trošenja love i donošenja političkih poteza...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Časne bi majci rekle da je dijete umrlo, a zatim ga prodale

Jeziva priča o krađi djece

Časne bi majci rekle da je dijete umrlo, a zatim ga prodale

5.7.2018. | 17:10
U sve je umiješana Katolička Crkva, preko koje se jeziva trgovina djecom godinama odvijala. Časne bi majkama rekle da im je dijete umrlo pri porođaju, a potom bi živo i zdravo dijete prodale podobnim obiteljima, uzornim katolicima i simpatizerima režima.
U sve je umiješana Katolička Crkva, preko koje se jeziva trgovina djecom godinama odvijala. Časne bi majkama rekle da im je dijete umrlo pri porođaju, a potom bi živo i zdravo dijete prodale podobnim obiteljima, uzornim katolicima i simpatizerima režima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Tko prosvjeduje, nije pravi Hrvat i ne voli domovinu'

Ustanak protiv države

'Tko prosvjeduje, nije pravi Hrvat i ne voli domovinu'

23.6.2018. | 21:00
Isto tako, ako ste protiv skupog goriva, onda biste trebali biti i protiv toga da su načelnici i gradonačelnici općina i gradova do, recimo, 3000 stanovnika uopće profesionalci. Neka kao u malim američkim lokalnim zajednicama taj posao radi lokalni učitelj ili liječnik ili u nas
Isto tako, ako ste protiv skupog goriva, onda biste trebali biti i protiv toga da su načelnici i gradonačelnici općina i gradova do, recimo, 3000 stanovnika uopće profesionalci. Neka kao u malim američkim lokalnim zajednicama taj posao radi lokalni učitelj ili liječnik ili u nas
SBplus.hr, Slavonski Brod : Priznajte, vijesti vam više nisu važne

Što to znači za demokraciju?

Priznajte, vijesti vam više nisu važne

22.5.2018. | 0:01
"Demokracija jest isto što i novinarstvo, ne treba nas čuditi što danas oboje vidimo u problemima. Demokraciju možemo spasiti samo novinarstvom - i obratno... Bez institucije demokracije, novinari su svedeni na ulogu propagandista ili zabavljača"
"Demokracija jest isto što i novinarstvo, ne treba nas čuditi što danas oboje vidimo u problemima. Demokraciju možemo spasiti samo novinarstvom - i obratno... Bez institucije demokracije, novinari su svedeni na ulogu propagandista ili zabavljača"
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li moguće ovakav komentar čuti u Hrvatskoj?

I on je Srbin

Je li moguće ovakav komentar čuti u Hrvatskoj?

20.5.2018. | 10:20
Poznati srpski sportski komentator, Milojko Pantić, jedan je od najžešćih kritičara velikosrpske politike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Pantić je također žestoki protivnik ratnog zločinca Vojislava Šešelja, kao što je nekoć bio protivnik zločinačke politike Slobodana Mil
Poznati srpski sportski komentator, Milojko Pantić, jedan je od najžešćih kritičara velikosrpske politike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Pantić je također žestoki protivnik ratnog zločinca Vojislava Šešelja, kao što je nekoć bio protivnik zločinačke politike Slobodana Mil
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bleiburg više nikad neće biti isti: policija rigorozna!

Bez nacističkih manifestacija

Bleiburg više nikad neće biti isti: policija rigorozna!

12.5.2018. | 18:15
Bleiburška komemoracija, nema sumnje, u dobrom dijelu austrijske javnosti bit će obilježena kao neonacistički događaj, kojeg podržava i hrvatska Katolička crkva.
Agencija AFP u svojoj najavi dnevnih događaja komemoraciju na Bleiburgu najavila je ovim riječima: "Neonazi susret povodom godišnjice ubijanja hrvatskih fašista 1945. godine. Očekuje se i održavanje protuprosvjeda".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Biskupi podržali referendum za promjenu izbornog sustava

'Ne miješajući se u politiku'

Biskupi podržali referendum za promjenu izbornog sustava

10.5.2018. | 0:01
Na misama ne dopuštaju najave o referendumu, ali medijima dopuštaju da prenesu službeni stav 'Crkve u Hrvata' kako oni, kao institucija, podržavaju ono što su inicirali - promjenu izbornog zakona.
Na misama ne dopuštaju najave o referendumu, ali medijima dopuštaju da prenesu službeni stav 'Crkve u Hrvata' kako oni, kao institucija, podržavaju ono što su inicirali - promjenu izbornog zakona.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrijeme seksa u doba nevinosti

Iz Telegrama

Vrijeme seksa u doba nevinosti

5.5.2018. | 13:15
Drago Hedl je, bez sumnje, jedan od najboljih hrvatskih novinara. Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih novinarskih nagrada. Među ostalim, dobio je 2006. američku nagrada The Knight International Journalism Award ,nagradu Hrvatskog helsinškog odbora ‘Joško Kulušić’ za širenj
Drago Hedl je, bez sumnje, jedan od najboljih hrvatskih novinara. Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih novinarskih nagrada. Među ostalim, dobio je 2006. američku nagrada The Knight International Journalism Award ,nagradu Hrvatskog helsinškog odbora ‘Joško Kulušić’ za širenj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko se boji Živog zida?

Pogled s desna

Tko se boji Živog zida?

4.5.2018. | 0:01
Predviđam da čvrsta jezgra Živog zida ni ubuduće neće ni s kim koalirati, jer bi im to bio kraj, ali može im se dogoditi da će uvući u Sabor dosta ljudi koji će se, u situaciji teškog formiranja većine, brzo sauhizirati, odvojiti i pristati uz vlasti Ranije se činilo samorazumlji
Predviđam da čvrsta jezgra Živog zida ni ubuduće neće ni s kim koalirati, jer bi im to bio kraj, ali može im se dogoditi da će uvući u Sabor dosta ljudi koji će se, u situaciji teškog formiranja većine, brzo sauhizirati, odvojiti i pristati uz vlasti Ranije se činilo samorazumlji
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zemlja je ravna ploča, NDH Država Božja, a ustaše sveci...'

Brođanin Elvis Duspara

'Zemlja je ravna ploča, NDH Država Božja, a ustaše sveci...'

30.4.2018. | 0:01
Iza priče koja se isprva činila buncanjem zanesenjaka, krije se politička agenda čiji je cilj zastrašujući: mračna, klerikalna distopija po mjeri Crkve...
Iza priče koja se isprva činila buncanjem zanesenjaka, krije se politička agenda čiji je cilj zastrašujući: mračna, klerikalna distopija po mjeri Crkve...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Negiranja zločina u NDH proizveli su suprotne učinke

Sad svi gledaju u nas

Negiranja zločina u NDH proizveli su suprotne učinke

29.4.2018. | 20:40
Dugogodišnja profesorica na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, Mirjana Kasapović, u svojoj se novoj knjizi osvrnula na revizionističku struju među hrvatskim modernim povjesničarima.
Dugogodišnja profesorica na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, Mirjana Kasapović, u svojoj se novoj knjizi osvrnula na revizionističku struju među hrvatskim modernim povjesničarima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakaza Šešelj je zadnji stadij razvoja svakog nacionalizma

Večernji Glas Koncila piše:

Nakaza Šešelj je zadnji stadij razvoja svakog nacionalizma

28.4.2018. | 0:01
Mada jedan od najuglednijih i najpristojnijih komentatora Večernjeg Glasa Koncila, Branimir Pofuk, u svojoj zadnjoj kolumni Kontrapunkt, velikom broju Srba najdražeg intelektualaca i političara, prof.dr.sc. Vojislava šešelja nazvao je 'nakaznom spodobom' zbog njegova izgleda i po
Mada jedan od najuglednijih i najpristojnijih komentatora Večernjeg Glasa Koncila, Branimir Pofuk, u svojoj zadnjoj kolumni Kontrapunkt, velikom broju Srba najdražeg intelektualaca i političara, prof.dr.sc. Vojislava šešelja nazvao je 'nakazom' zbog njegova izgleda i zbog njegovi
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Suci su leglo korupcije i opačine'

Percepcija u javnosti

'Suci su leglo korupcije i opačine'

27.4.2018. | 23:23
'Suci se do istrebljenja bore za pozicije šefova sudova', tvrdi Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda Hrvatske, a Željko Šarić, šef DSV-a ističe: 'U posljednje vrijeme pojavljuju se i suci manekenskog profila, naglašeno zainteresirani za publicitet'
Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda: 'Suci se do istrebljenja bore za pozicije šefova sudova'. Željko Šarić, šef DSV-a: 'U posljednje vrijeme pojavljuju se i suci manekenskog profila, naglašeno zainteresirani za publicitet'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zapadni mediji lažu – Mi smo živi zahvaljujući Assadu!

SIRIJSKI SVEĆENIK:

Zapadni mediji lažu – Mi smo živi zahvaljujući Assadu!

16.4.2018. | 23:23
'Ideja da se sirijski narod dignuo protiv Assada, da su sirijski ljudi podignuli ustanak protiv njega je netočna. Ja sam bio u Qari 2010. godine vidio svojim očima kako agitatori izvan Sirije organiziraju prosvjede protiv vlade i regrutiraju mlade ljude.
'Ideja da se sirijski narod dignuo protiv Assada, da su sirijski ljudi podignuli ustanak protiv njega je netočna. Ja sam bio u Qari 2010. godine vidio svojim očima kako agitatori izvan Sirije organiziraju prosvjede protiv vlade i regrutiraju mlade ljude.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Danas je neoprostivo reći da si Hrvatica i katolkinja’

Mirjana Hrga tvrdi:

'Danas je neoprostivo reći da si Hrvatica i katolkinja’

11.4.2018. | 23:35
“Ja sam očajna. Kad bi suze samo bile sve – isplačeš se i ideš dalje. Ali, nataloži vam se sav taj jad na dušu. Tome lijeka nema. Koliko je samo toga zla u kolegama! To nema veze s kritikom ili slobodom govora, to je jednostavno opasni bezobrazluk. Taj osjećaj traje i danas”
“Ja sam očajna. Kad bi suze samo bile sve – isplačeš se i ideš dalje. Ali, nataloži vam se sav taj jad na dušu. Tome lijeka nema. Koliko je samo toga zla u kolegama! To nema veze s kritikom ili slobodom govora, to je jednostavno opasni bezobrazluk. Taj osjećaj traje i danas”
SBplus.hr, Slavonski Brod : Primjereno ih pohvaliti, ili 'na lomači spaliti'?

Zajedničko pjevanje Srba i Hrvata

Primjereno ih pohvaliti, ili 'na lomači spaliti'?

6.3.2018. | 15:05
A zaplesali su i zapjevali članovi Kulturne udruge Seljačka sloga iz Preloga i folklornog ansambla Abrašević iz Pančeva, koji predstavljaju svoje države na 73. međunarodnoj smotri folklora u talijanskom gradu Agrigento.
A zaplesali su i zapjevali članovi Kulturne udruge Seljačka sloga iz Preloga i folklornog ansambla Abrašević iz Pančeva, koji predstavljaju svoje države na 73. međunarodnoj smotri folklora u talijanskom gradu Agrigento.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Glavni špijun Herceg-Bosne piše hrvatsku povijest

Vole ga desnica i HRT

Glavni špijun Herceg-Bosne piše hrvatsku povijest

2.3.2018. | 21:00
Lučić se, devedesetih, deklarirao kao ''praktično Velikohrvat'', a objavljeni su i dokumenti koji pokazuju da je u vrijeme tzv. Herceg-Bosne imao moć odlučivati o tome tko će biti pušten iz konclogora Dretelj, koji je osnovao HOS, a onda preuzeo HVO, i u kojemu se u neljudskim uv
Lučić se, devedesetih, deklarirao kao ''praktično Velikohrvat'', a objavljeni su i dokumenti koji pokazuju da je u vrijeme tzv. Herceg-Bosne imao moć odlučivati o tome tko će biti pušten iz konclogora Dretelj, koji je osnovao HOS, a onda preuzeo HVO, i u kojemu se u neljudskim uv
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konačno smo saznali zbog čega Hrvati iseljavaju

Tko je kriv?

Konačno smo saznali zbog čega Hrvati iseljavaju

24.2.2018. | 15:00
Tijekom putovanja dvojice prijatelja brodom u SAD, jedan je odlučio malo prileći. Nakon izvjesnog vremena počelo je veliko nevrijeme. Budan probudi spavača i reče mu kako će brod potonuti zbog nevremena, a spavač mu odgovari: "Što me briga, brod nije moj”. I nastavi spavati.
Tijekom putovanja dvojice prijatelja brodom u SAD, jedan je odlučio malo prileći. Nakon izvjesnog vremena počelo je veliko nevrijeme. Budan probudi spavača i reče mu kako će brod potonuti zbog nevremena, a spavač mu odgovari: "Što me briga, brod nije moj”. I nastavi spavati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo što jedna Srpkinja misli o Valentinovu

Ne žele amerikanizaciju

Evo što jedna Srpkinja misli o Valentinovu

14.2.2018. | 11:11
Danas je Valentinovo, sjećanje na katoličkog 22-godišnjeg biskupa Valentina koji je stotinjak kilometara daleko od Rima, počeo uredovati 197. godine nakon Kristova rođenja. A što o tome blagdanu misli jedna Srpkinja, pogledajte u video prilogu.
Danas je Valentinovo, sjećanje na katoličkog 22-godišnjeg biskupa Valentina koji je stotinjak kilometara daleko od Rima, počeo uredovati 197. godine nakon Kristova rođenja. A što o tome blagdanu misli jedna Srpkinja, pogledajte u video prilogu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolinda prijatelje drži blizu sebe, a neprijatelje još bliže

Mada je promjenio dlaku, ostao je Vučić

Kolinda prijatelje drži blizu sebe, a neprijatelje još bliže

5.2.2018. | 0:01
'Ukoliko srpski radikali pobijede i poraze predsjednika Srbije, vi znate da ćete živjeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi i tu odstupanja biti neće', kao da je bilo jučer, grmio je Aleksandar. Veliki Srbin.
'Ukoliko srpski radikali pobijede i poraze predsjednika Srbije, vi znate da ćete živjeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi i tu odstupanja biti neće', kao da je bilo jučer, grmio je Aleksandar. Veliki Srbin.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :