Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 7.9.2017. u 0:01
Prikaza: 2907
|
Autor: Jerko Zovak

Intervjuirali 2 žene i 9 muškaraca

Ministar krije podatke o izboru šefa državne uprave u Brodu

  • Radio NG
  • Google
  • Google
  • Google
  • Google

Kad bi, kojim slučajem, ignorirao uobičajeno perverzan kadrovski kurvarluk 'po babi i po stričevima' te djelovao sukladno temeljnim načelima na kojima, navodno, počiva hrvatska država i kad bi, kojim slučajem, postupao sukladno javnom zaklinjanju u osobnu čast i zasluge stranke mu, na ovu važnu društveno-političku funkciju ministar bi imenovao jednog od dvojice hrvatskih branitelja s četvrtstoljetnim radnim iskustvom u državnoj upravi. A kako će 'uplašeni' postupiti ostaje vidjeti.

SLAVONSKI BROD / ZAGREB - Ministarstvo uprave, 10. srpnja 2017. godine, objavilo je natječaj za imenovanje predstojnika/ce Ureda držav­ne uprave u Slavonskom Brodu na koji se javilo 12 kandidatkinja / kandidata. Od prijavljenih, 11 ih se odazvalo pozivu na intervju kojeg su,16. kolovoza, s kandidatima vodili tajnici ministarstva.

Kako je proces izbora kandidata doveden do zadnje faze - donošenja odluke u Ministarstvu koga će ministar predložiti hrvatskoj Vladi neka ga/ju imenuje predstojnikom - temeljem Zakona o medijima i Zakon o pravu na pristup informacijama - 24. kolovoza obratili smo se Ministarstvu uprave s molbom neka nam dostave kopije životopisa svih kandidata.

Kao razlog traženju kopija biografija naveli smo kako, sukladno praksi portala SBplus kad je imenovanje dužnosnika s područja Brodsko-posavske županije u pitanju, namjeravamo objaviti članak iz kojeg će biti vidljivo tko je sve natjecao se i, kasnije, tko je imenovan.

Dakako, naveli smo kako nemamo ništa protiv da, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, zatamne informacije iz životopisa koji imaju status tajnog podatka.

Nemalo iznenađeni - jer smo već imali pozitivnih iskustava, na primjer s Državnim sudbenim vijećem povodom  izbora predsjednika Županijskog suda u Slavonskom Brodu i drugim manje konjukturnim funkcijama - primili smo službeni otpravak ministra Lovre Kuščevića u kojem, između ostalog, stoji:

'Odbija se kao neosnovan zahtjev glavnog urednika Informativnog portala SBplus, Jerka Zovaka, za pristup informacijama...'


Uglavnom: 'U provedbi testa razmjernosti i javnog interesa utvrđeno je postojanje javnog interesa za omogućavanjem pristupa zatraženoj informaciji s jedne strane te zaštićenog interesa s druge strane'. Pri donošenju Rješenja - kako bi spriječio objavu informacije tko je sve natjecao se za najvišu upravnu državnu funkciju u Slavonskom Brodu - ministar se pozvao na naputak povjerenice za informiranje (vidjeti u prilogu).

Budući da su nam službe, službeno, uskratile službenu informaciju, a držimo kako javnost ima pravo znati, malo smo propitali se u Zagrebu: tko je, ustvari, ministar Kuščević? kako bismo razumjeli i lakše akceptirali tu njegovu odluku. Naime, držali smo kako, možda, postoji nešto ozbiljno što bi moglo opravdati tako neozbiljnu odluku ministra.

- Ma, pusti Lovru... on ti je malo iskompleksiran, posebno kad su žene u pitanju. Teško s njima uspostavlja odnos, a kad jednom uspije nastoji ga njegovati. Zbog toga je svoju tajnicu iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, gdje je bio ministar u 13. hrvatskoj Vladi, poveo sa sobom na novo radno mjesto u Ministarstvu uprave. Bio je to šok za sve zaposlene u tom Ministarstvu jer je, s mjesta tajnice ministra uprave, potjerao ženu koja je služila svim dotadašnjim ministrima. Dakle, jedina mana mogla joj je biti godina rođenja, kažu.

Drugi veliki šok, koji je izazvao u Ministarstvu uprave, uzrokovao je Lovro odlukom da za njega, i tajnicu mu, službe izgrade pregradu kao sigurnosnu barijeru za moguće neželjene goste u njegovu kutku ministarstva - kazao nam je naš izvor kojeg smo prekinuli nakon što smo, pobliže, razumjeli o kome je riječ.

Budući da nas je 'iskompleksirani' i 'strašljivi' Lovro otpilio, ostali su nam tek neslužbeni izvori i dosta povjerljiv stalni suradnik Google, koje možemo koristiti kako bismo naše posjetitelje informirali o trenutno najvažnijoj kadrovskoj akviziciji koja slijedi u državnoj upravi brodsko-posavskoj.

Oni se natječu

Branko Sabo - Diplomirani ekonomist, savjetnik u Uredu državne uprave u Slavonskom Brodu, oženjen, otac troje djece, hrvatski ratni vojni invalid. Tek njegov četvrtstoljetni rad u državnoj upravi i ratni put mogli bi biti preporuka za izbor na funkciju.

Petar Antunović - Diplomirani pravnik, bivši šef Ureda obrane i Inspekcije, a sad inspektor u Uredu državne uprave u Slavonskom Brodu. Antunoviću također, tek njegov četvrtstoljetni rad u državnoj upravi i ratni put mogli bi biti preporuka za izbor na funkciju.

Zrinka Garić - Diplomirana pravnica, od 1. siječnja 2013. djelatnica Ureda državne uprave u Slavonskom Brodu, u Službi za društvene djelatnosti, na radnom mjestu: Stručni savjetnik u osnovnom i srednjem školskom obrazovanju. Zadnje tri godine radi slične poslove u samoupravnom dijelu županijske uprave - kod župana Marušića. Njezin ugled u struci i autoritet muža joj, zamjenika v.d. predsjednika Općinskog suda u Slavonskom Brodu, reference su s kojima kandidatkinja može računati.

Javorko Novak - Diplomirani pravnik, ugledni brodski odvjetnik i dugogodišnji je dužnosnik brodskog golf kluba. Mada je sportski prijatelj s predsjednikom ovdašnje županijske organizacije HDZ-a, Perom Ćosićem, od toga, navodno, prevelike vajde neće biti, ako se ne pobrine drugim argumentima dokazati kako je upravo on taj koji bi u fotelju predstojnika trebao sjesti.

Mario Filipović - Savjetnik za edukacije iz tržišnih komunikacija, najveća referenca mu je glasnogovornik (hrv. spokesman) županijskog HDZ-a i takvog Nogometnog saveza, a sve u funkciji Dubravka Galovića. Unatoč mogućim olakotnim okolnostima koje čovjek posjeduje, otegotne su puno teže zbog čega, kažu, nema velikih šansi biti izabran.

Mario Vučinić - Diplomirani pravnik, voljom SDP-a, aktualni je predstojnik Ureda, a voljom HDZ-a, vjerojatno, to više neće biti.

Mirko Vilajtović - Diplomirani pravnik, do prije pet godina, dugogodišnji predstojnik Ureda državne uprave Brodsko-posavske županije. Četiri godine prije mirovine, želio bi karijeru završiti na mjestu predstojnika Ureda. Budući da njegovi bivši politički mentori više nisu in, Vilajtović bi mogao biti aut, mada, od svih kandidata, vjerojatno, najbolje poznaje posao predstojnika.

Josip Vuksanović - Diplomirani pravnik, trenutno vodi Registar udruga, a da korektno obavlja taj posao uvjerili smo se tijekom registriranja Udrugu PLUS - izdavača portala SBplus. Nikome s kime smo razgovarali nije poznato kolike su mu šanse, budući da je tek bivši član HDZ-a.

Nenad Martić - Diplomirani pravnik, dok je njegov Šamčanin, Vilajtović, šefovao, bio je voditelj Odjela za opću upravu. Trenutno radi u Odjelu koji se bavi (i) poljoprivredom, vjerojatno ne zbog toga što je svojevremeno bio član HSS-a.

Maja Mikić - Diplomirana je pravnica i jedini kandidat iz Nove Gradiške. Dugogodišnja sindikalna liderica koja, vjerojatno i zbog toga, nema velikih šansi veliki šef postati, kažu upućeni.

Tomislav Delač - Diplomirani pravnik, radi u samoupravnom dijelu brodsko-posavske Uprave, svoju ambicioznost demonstrirao je prošle godine kad se natjecao za ravnatelja Doma zdravlja. Koliko je našim sugovornicima poznato, bio je član HSS-a, a zadnje dvije godine pripadnik je najveće hrvatske političke obitelji, zbog čega mu šanse baš i nisu beznačajne. (Nakon opravdane intervencije komantatora ispod članka, na čemu zahvaljujemo, ispravili smo sadržaj.) 

Kad bi, kojim slučajem, ignorirao uobičajeno perverzan kadrovski kurvarluk 'po babi i po stričevima' te djelovao sukladno temeljnim načelima na kojima, navodno, počiva hrvatska država i kad bi, kojim slučajem, postupao sukladno javnom zaklinjanju u osobnu čast i zasluge stranke mu, na ovu važnu društveno-političku funkciju ministar bi imenovao jednog od dvojice hrvatskih branitelja s četvrtstoljetnim radnim iskustvom u državnoj upravi. A kako će 'uplašeni' postupiti ostaje vidjeti.

Broj komentara: 14

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
bpz2011

bpz2011

Komentirano: 8.9.2017. | 11:56

1

čudim se da jerko nije otvorio 'kladionicu' ili bar anketu na temu tko će biti novi pročelnik? ja svoj glas dajem za m.filipovića!
Petar Bašić

Petar Bašić

Komentirano: 8.9.2017. | 8:35

2

Odgovornost i državna uprava? Kao military intelligence; ili invisible pink unicorn? :))
vrlihrvatskimuz

vrlihrvatskimuz

Komentirano: 8.9.2017. | 8:02

3

NEZNAM DALI SU KANDIDATI SVJESNI ODGOVORNOSTI FUNKCIJE NA KOJU SU SE KANDIDIRALI. DA ZNAJU VJERUJEM DA SE POJEDINCI NIKAD NEBI USUDILI JAVITI. VJERUJEM U OZBILJNOST ONIH KOJI ODLUČUJU O KANDIDATIMA.
domobran

domobran

Komentirano: 7.9.2017. | 15:18

4

Osobna podrška Petar Antunovic.
Stipe

Stipe

Komentirano: 7.9.2017. | 14:12

5

http://www.izbori.hr/2005Lokalni/rezultati/Z12_BRODSKO-POSAVSKA.pdf stranica 40. Tomislav Delač - radi li se o istom čovjeku?
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 7.9.2017. | 13:23

6

ljudi sve je to isto , počelo je guranje za fotelje , ovo je kao titanic tone se iz dana u dan, mladi nemaju šanse, velika farsa koja če završiti potonučem agrokora a onda
ica101

ica101

Komentirano: 7.9.2017. | 13:04

7

Blade.Dubravko ne ispunjava uvjete natječaja.Jebe ga školska sprema.On je umirovljen prije nego li je njegova generacija fakultet završila.
Blade

Blade

Komentirano: 7.9.2017. | 11:54

8

Dubravko najizgledniji kandidat
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 7.9.2017. | 11:33

9

zvučna imena treba ne znam koga bi izabrao najradije luku modrića
hulkmen

hulkmen

Komentirano: 7.9.2017. | 10:57

10

Lopovska posla

Broj komentara: 14

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zamjenik veleposlanika Švedske u Brodsko- posavskoj županiji

Marušićem primio Nilssona

Zamjenik veleposlanika Švedske u Brodsko- posavskoj županiji

19.11.2017. | 20:10
Tom se prigodom susreo sa županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem i u kraćem ugodnom razgovoru se ukratko upoznao s osobitostima i potencijalima naše županije.
Tom se prigodom susreo sa županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem i u kraćem ugodnom razgovoru se ukratko upoznao s osobitostima i potencijalima naše županije.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Širenje službi za suradnju sa socijalnom skrbi

Nove izmjene zakona

Širenje službi za suradnju sa socijalnom skrbi

17.11.2017. | 9:00
Na sastanku je istaknuta važnost kontinuiranosti međusobne suradnje te unaprjeđenja stručnog rada centara za socijalnu skrb.
Na sastanku je istaknuta važnost kontinuiranosti međusobne suradnje te unaprjeđenja stručnog rada centara za socijalnu skrb.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Aktualni sat iz Birtije brodsko-posavske

Na našu sliku i priliku

Aktualni sat iz Birtije brodsko-posavske

15.11.2017. | 10:45
Budući da je i tijekom jučerašnjeg Aktualnog sata, pola vremena, glavna zvijezda bio legendarni Franjo Klenuk, županijski tête de la cuisine, nameće se pitanje zbog čega predsjednik Pero Ćosić ne počne s radom Skupštine nakon što svim vijećnicima bude servirana jutarnja kavica.
Budući da je i tijekom jučerašnjeg Aktualnog sata, pola vremena, glavna zvijezda bio legendarni Franjo Klenuk, županijski tête de la cuisine, nameće se pitanje zbog čega predsjednik Pero Ćosić ne počne s radom Skupštine nakon što svim vijećnicima bude servirana jutarnja kavica.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Manje oružja u pogrešnim rukama – manje tragedija

Građani uspješno surađuju s policijom

Manje oružja u pogrešnim rukama – manje tragedija

7.11.2017. | 16:15
Građani su od 1. siječnja do 30. rujna 2017. godine, policiji dragovoljno predali 12 komada automatskog vatrenog oružja, 268 komada rasprskavajućeg oružja, sedam komada dugog i kratkog oružja te 6803 komada streljiva za dugo oružje i 6,2 kilograma eksploziva.
Građani su od 1. siječnja do 30. rujna 2017. godine, policiji dragovoljno predali 12 komada automatskog vatrenog oružja, 268 komada rasprskavajućeg oružja, sedam komada dugog i kratkog oružja te 6803 komada streljiva za dugo oružje i 6,2 kilograma eksploziva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan Danijel Marušić ne iritira s plaćom među županima

Prenosimo kolike plaće imaju župani

Župan Danijel Marušić ne iritira s plaćom među županima

26.10.2017. | 0:01
Na iznos neto plaća utječu porezne olakšice za uzdržavanje djece i dodaci za minuli rad, pa smo uz njih stavljali i bruto plaće koje smo dobili od županija ili pronašli u imovinskim karticama.
Na iznos neto plaća utječu porezne olakšice za uzdržavanje djece i dodaci za minuli rad, pa smo uz njih stavljali i bruto plaće koje smo dobili od županija ili pronašli u imovinskim karticama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sutra će predstaviti Antuna Valića kao novog šefa policije

U PU brodsko-posavskoj

Sutra će predstaviti Antuna Valića kao novog šefa policije

19.9.2017. | 17:30
Sasvim je prirodno da stranka na vlasti imenuje čelne ljude policijskih uprava - jer ona odgovara za red i mir u zajednici. Isto tako, sasvim je normalno da lokalni lideri vladajuće stranke nominiraju onog čovjeka u kojeg imaju najviše povjerenja da će svoj posao raditi profesion
Sasvim je prirodno da stranka na vlasti imenuje čelne ljude policijskih uprava - jer ona odgovara za red i mir u zajednici - i, posljedično, sasvim je normalno da lokalni lideri vladajuće stranke nominiraju onog čovjeka u kojeg imaju najviše povjerenja da će svoj posao raditi pro
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kroz selo vozio 147 km/sat

Policija poziva na oprez u prometu!

Kroz selo vozio 147 km/sat

11.9.2017. | 14:25
Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko posavske dogodila se 21 prometna nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teško ozlijeđene, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno te 19 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko posavske dogodila se 21 prometna nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teško ozlijeđene, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno te 19 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Funkcionalna integracija brodske i novogradiške bolnice

Opet promjene formalne prirode

Funkcionalna integracija brodske i novogradiške bolnice

31.7.2017. | 16:15
Kao i njegovi prethodnici, aktualni ministar radi na 'funkcionalnom' preustroju rada (i) ovdašnjih bolnica, a hoće li to za posljedicu imati i stvarno poboljšanje liječenja ovdašnjih pacijenata, ostaje vidjeti.
Kao i njegovi prethodnici, aktualni ministar radi na 'funkcionalnom' preustroju rada (i) ovdašnjih bolnica, a hoće li to za posljedicu imati i stvarno poboljšanje liječenja ovdašnjih pacijenata, ostaje vidjeti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : I više od pola stoljeća stari uredi državne uprave

U mladoj državi prastari namještaj

I više od pola stoljeća stari uredi državne uprave

19.7.2017. | 15:15
'Ovih 11 matičnih ureda, osobno smatram, previše je i trebalo bi ih racionalizirati, no pitanje je kako jer svaki put, ako zadiremo u racionlizaciju, zapravo govorimo o ukidanju pojedinog matičnog ureda'.
'Ovih 11 matičnih ureda, osobno smatram, previše je i trebalo bi ih racionalizirati, no pitanje je kako jer svaki put, ako zadiremo u racionlizaciju, zapravo govorimo o ukidanju pojedinog matičnog ureda'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nepristojno ponašanje u pristojnom društvu

Bahati đilkoš

Nepristojno ponašanje u pristojnom društvu

19.7.2017. | 13:15
Naime, tako đilkoško ponašanje ne govori samo o njegovoj primitivnoj bahatosti, nego i o onoj uglađenoj, dendijevskoj, prepotentnosti šefa mu Plenkovića i, posljedično, načinu vladanja ekipe u cjelini.
Naime, prekrižiti nogu preko noge, na tako đilkoški način kako je to učinio on, ne govori samo o njegovoj primitivnoj bahatosti, nego i o onoj uglađenoj, dendijevskoj, prepotentnosti šefa mu...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Županija poslovala s akumuliranim gubitkom od 21,7 mil. kuna

Bilo je to 'racionalno' poslovanje

Županija poslovala s akumuliranim gubitkom od 21,7 mil. kuna

17.7.2017. | 14:40
Nazivajući takav način poslovanja "racionalnim", županijski pročelnik za financije, dr.sc. Lukić, pohvalit će se činjenicom da Uprava "nije dovela u pitanje niti jednog korisnika proračunskih sredstava". Mada nismo 'korisnici proračunskih sredstava' nego tek skromni ugovorni posl
Nazivajući takav način poslovanja "racionalnim", županijski pročelnik za financije, dr.sc. Lukić, pohvalit će se činjenicom da Uprava "nije dovela u pitanje niti jednog korisnika proračunskih sredstava". Mada nismo 'korisnici proračunskih sredstava' nego tek skromni ugovorni posl
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bez isprike i sanacije duga - dijele brodsku bolnicu

Konačno stiglo i rješenje

Bez isprike i sanacije duga - dijele brodsku bolnicu

11.7.2017. | 12:05
Iz tek nekoliko izdvojenih članaka koje je objavio SBplus (a podsjećamo na njih s desne strane ovog priloga) moguće je utvrditi o kako velikoj svinjariji je bila riječ kad je SDP-ov ministar zdravlja odlučio, na štetu hrvatskog zdravstva, uhljebiti dio partijskih kapitalaca.
Iz tek nekoliko izdvojenih članaka koje je objavio SBplus (a podsjećamo na njih s desne strane ovog priloga) moguće je utvrditi o kako velikoj svinjariji je bila riječ kad je SDP-ov ministar zdravlja odlučio, na štetu hrvatskog zdravstva, uhljebiti dio partijskih kapitalaca.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Davor Vlaović i njegovi opasno napali Ružicu Vidaković

Koji hrvatski političar je manje u blatu

Davor Vlaović i njegovi opasno napali Ružicu Vidaković

23.6.2017. | 20:00
Mada na sve strane pršte očitovanja povodom potpisivanja sporazuma između HDZ-a i HSLS-a, nitko se ne osvrće na činjenicu da taj sporazum nisu potpisale ostale stranke iz 'domoljubne koalicije'.
Mada na sve strane pršte očitovanja povodom potpisivanja sporazuma između HDZ-a i HSLS-a, nitko se ne osvrće na činjenicu da taj sporazum nisu potpisale ostale stranke iz 'domoljubne koalicije'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pametna i skromna djeca u sjeni ... agresivnih političara

Tko dominira ovom fotografijom?

Pametna i skromna djeca u sjeni ... agresivnih političara

22.6.2017. | 10:40
U kojoj mjeri je film namijenjen isticanju problema zagađenosti zraka u Slavonskom Brodu, a u kojoj mjeri je pretvoren u afirmaciju političara, bit će jasnije kad svekolikoj javnosti budu dostupni njegov sadrža i 'glavni glumci'.
U kojoj mjeri je film namijenjen isticanju problema zagađenosti zraka u Slavonskom Brodu, a u kojoj mjeri je pretvoren u afirmaciju političara, bit će jasnije kad svekolikoj javnosti budu dostupni njegov sadrža i 'glavni glumci'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Cjelovita informacija o stanju kriminaliteta u Županiji

Za proteklih pet mjeseci

Cjelovita informacija o stanju kriminaliteta u Županiji

19.6.2017. | 13:50
Tijekom pet mjeseci 2017. godine, Policijska uprava brodsko-posavska evidentirala je 571 kazneno djelo što je, u odnosu na prvih pet mjeseci 2016. godine, pad za 148 kaznenih djela ili 20,6 posto.
Tijekom pet mjeseci 2017. godine, Policijska uprava brodsko-posavska evidentirala je 571 kazneno djelo što je, u odnosu na prvih pet mjeseci 2016. godine, pad za 148 kaznenih djela ili 20,6 posto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Glibo i Nožina izradili društveno koristan Priručnik

Za potrebe Brodsko-posavske županije

Glibo i Nožina izradili društveno koristan Priručnik

12.5.2017. | 11:40
Priručnik je izrađen s ciljem unaprjeđenja sustava civilne zaštite na prostoru odgovornosti tih subjekata. Koncipiran je tako da kroz kratke i jasne upute pruži osnovne informacije o načinu postupanja u pojedinim kriznim situacijama.
Priručnik je izrađen s ciljem unaprjeđenja sustava civilne zaštite na prostoru odgovornosti tih subjekata. Koncipiran je tako da kroz kratke i jasne upute pruži osnovne informacije o načinu postupanja u pojedinim kriznim situacijama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan Marušić sudjelovao u podjeli 253 milijuna kuna

U hrvatskoj Vladi

Župan Marušić sudjelovao u podjeli 253 milijuna kuna

11.5.2017. | 23:45
'Uz ovakvu strategiju možemo u sljedećih pet godina udvostručiti površine pod sustavom navodnjavanja i nastaviti razvijati hrvatsku poljoprivredu i prehrambenu industriju'
'Uz ovakvu strategiju možemo u sljedećih pet godina udvostručiti površine pod sustavom navodnjavanja i nastaviti razvijati hrvatsku poljoprivredu i prehrambenu industriju'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan Danijel Marušić u sukobu interesa?

Povjerenstvo pokrenulo postupak

Župan Danijel Marušić u sukobu interesa?

23.4.2017. | 15:50
Po istom osnovu kao i Duspara - Marušić će biti oglašen krivim jer je primio vrijednosti koje primiti nije smio. Jedina razlika je u činjenici da su u Županiji lagali kako Marušić ništa primao nije, dok Duspara lagao nije nego je tvrdio kako su sva njegova primanja bila sukladna
Po istom osnovu kao i Duspara - Marušić će biti oglašen krivim jer je primio vrijednosti od 4.680,00 kn, a primiti ih nije smio. Jedina razlika je u činjenici da su u Županiji lagali kako Marušić ništa primao nije, dok Duspara lagao nije nego je tvrdio kako su sva njegova primanj
SBplus.hr, Slavonski Brod : U uvjetima natječaja fotografija ponuđača nije obvezna

Za nabavu 5,6 mil. kuna uredske robe

U uvjetima natječaja fotografija ponuđača nije obvezna

21.4.2017. | 0:01
Ponuditelj mora dokazati da je od 01.01.2014. do dana predaje ponude isporučio iste ili slične robe minimalne vrijednosti od 4,5 mil. kuna i to temeljem najmanje tri ugovora... Oni koji su tu količinu roba isporučili sukladno jednom ili dva ugovora, ne mogu se natjecati. Ili?
Ponuditelj mora dokazati da je od 01.01.2014. do dana predaje ponude isporučio iste ili slične robe minimalne vrijednosti od 4,5 mil. kuna i to temeljem najmanje tri ugovora... Oni koji su tu količinu roba isporučili sukladno jednom ili dva ugovora, ne mogu se natjecati. Ili?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Umjesto da traži kriminalca, on je klevetao žrtvu

Šef krim. policije, Marijan Vargašević

Umjesto da traži kriminalca, on je klevetao žrtvu

2.4.2017. | 14:41
”Napominjemo da je Mato Vidović, od strane ove policijske uprave, do sada, prijavljivan za počinjenje deset kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, a za pojedina kaznena djela i pravomoćno je osuđen”.
”Napominjemo da je Mato Vidović, od strane ove policijske uprave, do sada, prijavljivan za počinjenje deset kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, a za pojedina kaznena djela i pravomoćno je osuđen”.
SBplus.hr, Slavonski Brod :